Красен Кралев: Взех единственото законно решение за базите на ЦСКА

Спортният министър Красен Кралев заяви в ефира на bTV, че решението да бъде прекратен договорът на изпадналия в процедура по несъстоятелност ПФК ЦСКА АД за безвъзмездно право на ползване на стадион „Българска армия“ и база „Панчарево“ е било единственото законно. От Спортната палата изчаквали, тъй като първоначално бе включено в списъка с кредиторите вземане от 929 109,14 лева. Въпросната сума представлява данък върху недвижим имот, таксата за битови отпадъци и лихвите по тях за периода 2012-2015 г.

„В случая не сме взeмали страна в спора, а единственото възможно решение, което защитава интереса на държавата - каза Кралев. - Имахме среща със синдик Дора Милева. Ако те искаха да запазят базите, трябваше да бъде подписано споразумение с оздравителя за дълга към ММС.“

Договорите са прекратени едностранно от министерството, след като въпросното споразумение не е подписано. Докато бъде проведен търг за базите, в който задължително условие ще е изплащането на дължимия един милион, те ще се ползват от дружеството на Гриша Ганчев. „Има само един отбор ЦСКА, който е лицензиран“, мотивира се Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ