"Хиената" от Малави арестуван за секс с деца

Ерик Анива, един от мъжете, на които се плаща, за да "очистят" момичета и жени в Малави, беше арестуван по заповед на президента, съобщи Би Би Си.

Анива е една от видните "хиени" в селото. "Хиена" е традиционната титла, която се дава на мъж, който прави секс с момичетата при навлизане в пубертета.

Миналата седмица той заяви пред Би Би Си, че не е споменавал пред жените, които го наемат, че е ХИВ-Позитивен, за да не го уволнят. 

Според традицията, когато някой съпруг умре, неговата вдовица трябва да преспи с Анива, преди да погребе мъжа си. Ако жена направи аборт, сексуалното "очистване" е задължително.

Най-шокиращото в цялата история е, че момичетата са принудени да правят секс три дни с "хиена" след първата си менструация, за да преминат границата на детството и да станат жени. Ако момиче откаже, се вярва, че семейството ѝ ще бъде сполетяно или от ужасна беда или от болест.

Анива разказва, че повечето момичета, с които е спал, са ученички на възраст между 12 и 13 години. 

Президентът на Малави е поискал да бъдат разследвани всички, които са участвали в ритуала по "очистването" на момичета - и "хиените", и родителите на потърпевшите момичета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл