Похитиха и тъщата на Екълстоун

В навечерието на олимпиадата неизвестни похитиха тъщата на шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун. Инцидентът станал в Сао Пауло. Престъпниците искат 120 млн. реала откуп, който е рекорден в историята на страната. Сумата се равнява на 36,5 млн. щатски долара, но трябва да бъде предадена в британски лири и опакована в 4 полиетиленови пликчета.


Екълстоун и неговата пресслужба засега отказват коментар по случая.
67-годишната бразилка Апаресида Шунк е майка на третата му жена Фабиана Флоси (38 г.), за която британският милиардер се ожени през 2012 г. Самият Екълстоун е на 85 години.


Според списание „Форбс” състоянието на Екълстоун се оценява на 3,1 млрд. долара.
Не за първи път обаче шефът на Формула 1 се сблъсква с похитителите. През 2012-а от подобна драма бе заплашена една от дъщерите му, но полицията реагира бързо. Престъпниците бяха заловени и осъдени на по 5 години затвор.
Отвличането на хора в Бразилия не е рядкост. За борба с подобни престъпления в полицията е създаден специален отдел. А в навечерието на игрите, които стартират на 5 август, властите в страната обявиха засилени мерки за сигурност. Привлечени са допълнително 85 000 войници и сътрудници на полицията.
Преди дни въоръжени отвлякоха и обраха новозеландски състезател по джиу джицу, който се освободи, като изтегли от банкомат $615. Това била фиксираната за неговата карта максимална сума за вземане в рамките на 1 денонощие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт