На 27 март 2019 да почерпят

Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

ВСС понижи съдия Янева в ранг за 3 г.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) понижи за 3 години в ранг бившата председателка на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева. Решението беше взето единодушно – с 11 гласа. Преди това колегията със 7 на 4 гласа отхвърли предложението на Галя Георгиева – Янева да бъде уволнена.

„За“ гласуваха самата Георгиева, Соня Найденова, Юлия Ковачева и Галина Карагьозова.

В момента Янева е с ранг „съдия във Върховния касационен съд ( ВКС) и във Върховния административен съд (ВАС) „. В следващите 3 години тя ще бъде с по-нисък ранг – „съдия в апелативен съд“.

Наказанието подлежи на обжалване пред ВАС. То е заради неуредиците в СГС по време на нейното ръководство – забавени преписки, „неслучайно“ разпределение на дела, различен подход към отделни казуси и други, заради които френският посланик Ксавие дьо Кабан произнесе знаменитата фраза за „гнилите ябълки“ в българската съдебна власт.

С Янева са свързани и скандалите „Двете каки“ и „Червеи“ – за записите на разговори между нея и съдия Румяна Ченалова, в които става дума за търговия с влияние и за злоупотребите със СРС, подписани от нея. За „Червеи“ тече наказателно производство. До приключването му Янева е отстранена от длъжност „редови магистрат“. Така че тя сега не работи и не получава заплата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.