Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

ЕС призова Сърбия към конструктивен диалог с Косово

Евтина земя дават на млади фермери Целта е стопаните под 40 години да останат на село

Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор) Имал разрешение да отиде на зъболекар

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

Кирил Домусчиев след срещата с БСП: КРИБ си партнира и предоставя експертиза на всички политически сили

„КРИБ като най-голяма работодателска организация се стреми да си партнира и да предоставя експертна помощ на всички политически сили“, каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след среща с ръководстовото на БСП. „Винаги сме се стремили с нашата експертиза да постигнем подкрепа за инициативи с цел България да е добро място за правене на бизнес“, обобщи Домусчиев, цитиран от пресцентъра на организацията.

Срещата, проведена по покана на председателя на БСП Корнелия Нинова, е част от поредицата разговори с работодателски организации, синдикати и граждански структури, които започна новото ръководство на социалистическата партия.

„С БСП намираме доста общи точки, срещаме разбиране и се надяваме, че г-жа Нинова и нейните колеги ще продължат с работата си в законодателната власт да подкрепят инициативите на КРИБ и на работодателските организации, които биха довели до по-сериозен ръст в икономиката и по-добро образование, захранващо икономиката с подготвени кадри“, каза още Домусчиев. Той поясни, че КРИБ не се занимава с политика. „За нас политика е да помогнем на българските фирми да правят бизнес. Нас не ни касае дали една партия е на власт или в опозиция, за нас е важно политиците да вземат решения, които помагат, а не вредят на бизнеса. Ето защо ние не може да нямаме диалог с партиите и да търсим подкрепа за нашите инициативи“, заяви председателят на КРИБ.

По време на срещата бе обсъден и внесеният от БСП в НС законопроект, който засяга управлението на търговски дружества с над 50 процента държавно или общинско участие. „Темата за професионалния мениджмънт на държавните и на общинските предприятия е наша инициатива и отдавна сме започнали диалог по нея“, коментира Кирил Домусчиев, което бе потвърдено от депутатите от БСП, участници в срещата. „Радваме се, че вече се стигна до проектозакон. Смятаме, че въвеждането на бенч-маркове в съзвучие с европейските изисквания би подпомогнало този процес“.

Корнелия Нинова заяви, че акценти в проекта за Национален план, който БСП изготвя, са икономиката и образованието. „Трябва да бъдат положени максимални усилия да гарантираме по-малка бюрокрация, повече контрол за икономиката, изсветляване на сивия сектор“, каза председателят на БСП. „Постигнахме съгласие да си сътрудничим чрез експерти по подготовка на конкретни политики и законодателни проекти“, уточни тя.

От страна на КРИБ участие в срещата взеха Иван Бойков – зам.-председател на КРИБ и изп. директор на Камарата на строителите в България, Константин Стаменов – председател на комитет „Енергетика“ на КРИБ и на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори.

На срещата присъстваха още председателят на икономическата комисия в НС Петър Кънев, народният представител Драгомир Стойнев, Крум Зарков – член на ИБ на БСП и говорителят на ПГ на „БСП лява България“ Жельо Бойчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.