Разкрасиха Главната в Пловдив с нови цветя след опустошителната градушка

Озеленителите от общинско предприятие "Градини и паркове" успяха да възстановят атрактивните цветни пирамиди по Главната улица и кошници с красиви цветя върху осветителните стълбове в пешеходната зона в центъра на града под тепетата, които пострадаха сериозно при опустошителната градушка отпреди 10-ина дни.

"Пораженията от бурята бяха големи и се наложи да свалим всички кошници, за да засадим нови цветя, които да радват пловдивчани и гостите на града, както и досега", коментира инж. Стоян Алексиев, директорът на ОП "Градини и паркове".

В стотината висящи кошници на Главната улица "Княз Александър Първи Батенберг", улица "Райко Даскалов" (Малката главна), площадите "Стефан Стамболов" и "Римски стадион" е засадена каскадна винка в различни цветове, от която се очаква буен растеж.

За пирамидите по Главната, около фонтана пред Община Пловдив и "Стълбите на Каменица" градинарите избраха разноцветно калибрахое, известно като близнак на петунията. Крехкото на вид цвете се отличава с голяма издръжливост при бури, обясниха експерти от "Градини и паркове".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини