В Пловдив събарят 26 незаконни постройки, спъващи изграждането на новия булевард "Северен

Кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев е издал 26 заповеди за премахване на незаконни постройки, като първите седем от тях ще бъдат съборени още през месец август. Незаконните строежи са вдигнати върху терен, който попада в обхвата на новия булевард "Северен". Той ще бъде изграден през 2017 г., като ще свърже моста на Адата над река Марица с с пътя за Карлово и автомагистрала "Тракия".

Построените без строителни документи сгради в квартал "Хаджи Димитър" възпрепятстват свързването на бул. "Северен" с ул. "Васил Левски" и това налага събарянето им. Част от семействата, обитаващи незаконните къщи, са подали вече заявления и декларации за настаняване в жилища от фонд "Резервен" на районното кметство.

В район "Северен" започнаха съвместни действия на районната администрация, Трето РПУ, "Общинска охрана" и "Жилфонд" за извеждане на лица, обитаващи имоти - общинска собственост, без необходимото правно основание. Самонастанилите се на ул. "Добродол" 23 бяха изведени от имота, а помещенията бяха запечатани и обезопасени от работници на ОП "Жилфонд". За сградите на същия адрес вече има издадена заповед на районния кмет Ральо Ралев за премахване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини