Москва се подигра на Ненчев

От Министерството на отбраната на Русия питат какво е зона на отговорност

Министерството на отбраната на Русия опроверга твърденията, че нейни бойни самолети все по-често нарушават въздушното пространство на НАТО над Черно море. Такива обвинения отправи преди дни военният ни министър Николай Ненчев, който определи навлизането на руски самолети в зоната ни на отговорност като “провокация”.

“С нескрито учудване научихме за изказването на българския министър на отбраната Николай Ненчев за ръст през миналия месец на нарушенията на някаква “българска зона за отговорност на въздушното пространство на НАТО” от страна на руски военни самолети с “изключени транспондери”, каза генерал-майор Игор Конашенков. Той допълни, че би искал да му бъде пояснено “колко далеч от въздушните граници на България се простира въображаемата (от Ненчев) зона за отговорност”.

Конашенков посочи, че руски военни самолети редовно прелитат над акваторията на Черно море, но маршрутите им са в строго съответствие с международните правила. И подчерта, че всички полети се извършват с включени транспондери. Конашенков освен това отбеляза, че Русия не е получила нито едно уведомление за проблема от българска страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини