Ердоган ще посети Русия на 9 август

Вицепремиерът на Турция Мехмет Шишек съобщи, че президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган планира да посети Санкт-Петербург на 9 август, предава Интерфакс, цитирана от "Фокус".

Той заяви това по време на среща с вицепремиера на Русия Аркадий Дворкович във вторник.

„Намираме се тук за това, възможно най-бързо да нормализираме ситуацията и нашите отношения, които бяха прекъснати от 24 ноември. Русия е не само наш близък съсед, но и стратегически партньор. Нашите отношения бяха прекъснати за неопределено време. Но днес ние сме тук, за да ускорим темповете на подобряване в отношенията ни и да ги доведем до ниво по-високо от това, на което бяха преди 24 ноември“, отбеляза Шишек.

Вицепремиерът на Турция също така благодари на Русия за подкрепата, оказа по време на опита за военен преврат в страната.

От своя страна Дворкович заяви, че срещата на държавните глави на Русия и Турция може да се състои в първата половина на август. „Ние трябва да създадем съдържателна основа за планираната среща между нашите ръководители в първата половина на август“, заяви вицепремиера на Русия.

„Имаме много добри възможности и за подобряване на търговията, и за инвестиционно взаимодействие, за реализация на крупните проекти, в това число за възстановяване на туристическия поток. За това трябва да бъдат създадени съответните предпоставки и гаранции за сигурност“, добави Дворкович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия