Старото комби на Шумахер се продава за 120 000 евро

Mercedes E 55 AMG на 18 години и 200 000 км струва колкото нова тунингована S-класа

Колата е украсена със стикери и автографи на Шуми. Сребристият Т-модел е бил ползван от Михаел и съпругата му Корина в ранчото за коне

На тези страници във вестника обикновено пишем за нови, бързи и красиви суперколи, за каквито повечето хора могат само да мечтаят. Сега сигурно се чудите защо виждате на снимките един стар, макар и наточен, Mercedes, при това комби. Ще ви отговорим - защото има хора, които мечтаят и за такива автомобили. Между този 18-годишен Benz с навъртени 200 000 км на дигиталния километраж и всички негови “набори” има две много съществени разлики. Първата - принадлежал е на Михаел Шумахер. Втората е следствие от първата - в момента се продава в берлинска автокъща за 120 000 евро. Името на седемкратния шампион от Формула 1 като пръв собственик в документите е причината колата да струва 15 пъти по-скъпо от останалите Benz-ове по автоборсите с идентични възраст и пробег, или колкото нова тунингована S-класа 63 AMG.

Сребристият Т-модел на Mercedes E 55 AMG със заводско означение 210 е купен като нов от най-успелия пилот през 1998 г. По това време Шуми е състезател на Ferrari и служебното му задължение е да кара коли от концерна Fiat, но благородната германска автомобилна фамилия Benz винаги му е била на сърце. Защо е предпочел точно Е-класа и защо комби, можем само да гадаем. Също както и по темата колко пъти е сядал зад волана на този модел. Големият стикер с надпис CS Ranch (инициалите са на Корина Шумахер) на задното стъкло издава, че автомобилът е използван в ранчото на съпругата, която отглежда коне. Някой от следващите собственици е поставил на задния капак още стикери - с името и автографа на Шуми и с легендарната Северна отсечка на писта “Нюрбургринг”. На таблото под радиото са залепени два плакета - оригиналният от тунинг ателието AMG и допълнителен на Ferrari с подписа на Шумахер. Салонът е поовехтял, но добре запазен с двуцветна дизайнерска кожа по седалките и волана. Отвън каросерията е в отлично състояние за годините си, ръжда помрачава само блясъка на звездата в емблемата върху багажника. По предницата личат следи от камъчета, 18-инчовите джанти са поочукани и ожулени. Двигателят V8 с обем 5,5 л и мощност 354 конски сили се намира в добра форма, но едва ли пази същите характеристики от времето, когато е бил нов и е спринтирал за 5,9 секунди от 0 до 100 км/ч и зад волана е сядал Шумахер или съпругата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика