Заловиха дързък автоджигит след гонка в Търново

Служители на сектор "Пътна полиция" във Велико Търново са задържали изключително дързък водач на лек автомобил, който дрифтил в центъра на старата столица. Автоджигитът правил непозволени демонстрации на едно от най-оживените кръстовища между улиците "Магистрална" и "Никола Габровски" в областния град.

Екшънът се разиграл около 16 часа във вторник. Пътните полицаи забелязали лек автомобил "БМВ", който навлязъл в кръстовището, а водачът започнал да приплъзва задната част на колата. Така той създал множество предпоставки за пътни произшествия и застрашил живота и здравето на останалите участници в движението.

Униформените незабавно реагирали и подали звуков и светлинен сигнал и потеглили след БМВ-то. Водачът обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си към квартал "Бузлуджа". Той не изпълнил многократно подадените полицейски разпореждания за спиране на автомобила, дори увеличил скоростта и отпрашил с пълна газ.

След кратко преследване от 10-15 минути полицаите настигнали и принудително спрели автомобила. При извършената проверка те установили, че зад волана е 25-годишния В. М. от болярския град, неизвестен до момента на полицията. Той е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна.

В. М. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право