Задържаха рецидивист ударил сервитьорка в лицето и всяващ страх в Павликени

Задържан е опасен рецидивист, който вилнееше в Павликени и всяваше страх и ужас сред местните жители. Хората в градчето бяха настръхнали и напрежението ескалира заради набези и заплахи от бабаита, който е рекордьор с 12 криминалистични регистрации,осъждан е 9 пъти и е лежал в затвора за хулиганство.

По искане на Районната прокуратура в Павликени, съдът е определил мярка "задържане под стража" на 3латко Германов. 39-годишният мъж се озова в килията след като при условията на повторност, пред кафе-аперитив в центъра на града дърпал и нанесъл удар с ръка в лицето на служителка на заведението. Хулиганът отправял обиди и закани към други присъстващи лица.

Съдът е приел като основателно искането на прокуратура, а за подобно престъпление законът предвижда наказание до три години лишаване от свобода. Според магистритати съществува също реална опасност Германов да се укрие или да извърши друго престъпление. Златко Германов е привлечен като обвиняем за престъпление, което е извършено при условията на повторност, срещу него има образувано и друго наказателно производство.

Определението на Районен съд Павликени подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново.

Драмата в Павликени започнала след като Златко Германов се сродил с лидера на "Евророма" и бивш депутат Цветелин Кънчев. Това става ясно от жалба на препотили до Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Германов спазарил невръстната си дъщеря за сина на Кънчев.Според потърпевшите от заплахите на Германов,той е получил доста пари от сродяването,защото след годежа започнал да се вихри и да сипе заплахи:" Знаете ли кой съм аз и колко пари имам?" и " Ще ви взема душите,защото аз съм Сатаната","Земеделски боклук,ще ми плащаш,че нали знаеш какво ще направя ". На един от набелязаните за жертва Германов се заканил да му извади окото и да го умъртви.

"Имаме семейства и невръстни деца. Страхуваме се не само за собствения си живот. Заради това вече се движим "въоръжени" с бухалки и чукове в колите си", споделят изтръпнали от страх павликенчани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини