Бургаската художничка Райна Рачева на 80 Основателката на култовата Школа за детски мозайки празнува рожден ден след броени дни

Спецсъдът определи 40 000 лева гаранция за кмета на Несебър Николай Димитров

Руският посланик: У нас все още гледат на България като държава на духа Не виждаме заплаха за интересите на Русия, която да идва от Балканите, каза Анатолий Макаров

Откриха 30 мигранти в камион в Северна Македония

Шофьор алкохолик отива за 17 месеца зад решетките

Илиян Илиев остава управител на ВиК-Шумен

Жители на три села блокираха пътя Перник – София заради водния режим

Бургас с нов паркинг за 50 коли

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Криминалисти от Сливен беседват с ученици за вредата от наркотиците

Районна прокуратура – Средец дарява награда от ВСС на „Българската Коледа“

Премиерът Борисов: Принципът, който сам защитавал, е отбрана и възпиране, но диалог с Русия (ВИДЕО)

Срути се стена на строителен изкоп в столичния квартал „Манастирски ливади“

Светофар падна на кръстовище в столицата

Съдят три чиновнички, ощетили община Варна с 37 000 лв. от налог за коли

Три служителки от дирекция „Местни данъци“ в община Варна отиват на съд за престъпления по служба, чрез които са ощетили бюджета с 37 096 лв., съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура.

От 1 януари 2009 г. до 31 май 2010 г. трите били определени със заповед на тогавашния кмет Кирил Йорданов да въвеждат данни за мощността на автомобилите и годината им на производство в специализирана програма, която на тази база автоматично изчислявала размера на данъка. Нарушавайки заповедта и служебните си задължения чиновничките успели да намалят налозите на общо 97 частни и фирмени коли, като вписвали неверни данни за мощността им.

Най-много такива „услуги“ на 65 собственици на возила извършила 49-годишната младши инспекторка в сектор „Обслужване на данъкоплатци“ И.П. Заради нанесената щета на бюджета в размер на 23 924 лв. окръжната прокуратура й е повдигнала обвинение за длъжностно престъпление, довело до значителни вредни последици, за което се предвижда наказание от 1 до 8 г. затвор. Съучастничките й – старши специалистките в отдел „Касови и безкасови приходи“, прилагали същата схема, но с по-малки суми. 67-годишната П. Хр. редуцирала данъците на 17 возила с общо 8806 лв., а 26-годишната Д. Т. уредила 15 притежатели на коли с варненска регистрация да платят 4346 лв. по-малко.

До насрочването на процеса двете са с мярка за неотклонение „парична гаранция“ от по 500 лв., а колежката им е платила 1000 лв., за да е на свобода.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.