Пиян и въоръжен мъж заплашва полицаи, обезвредиха го с електрошок

Полицейските действия били предприети вчера, след като към 19 часа в РУ –Твърдица бил получен сигнал за мъж, който от дома си в Шивачево размахвал оръжие и застрашавал живота на околните, съобщават от МВР.

Районът веднага бил отцепен от полицейски служители, които извели и живущите в близост на безопасно разстояние. По същото време 47-годишният П. П. се намирал в двора на къщата си, държал огнестрелно оръжие и при вида на униформените, го насочил към тях. С разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен веднага били сформирани екипи от „Специализираното тактическо звено за бързи действия“. Стартирала операция по задържането на въоръжения мъж. Изпратеният на място полицейски екип се опитал да го накара да предаде оръжието, но Капитанов е отказал и е насочил оръжието към полицаите. Той бил неутрализиран с помощта на електрошоков уред. Мъжът бил пиян, а имало и данни, че има проблем с психиката.

П. П. е известен на полицията от 1996 г. По данни на областната дирекция през 2014 г. майка му е подала молба за съдействие до районното управление за настаняване на сина й в психиатрично лечебно заведение. Не е бил лекуван. На 23 юли тази година, при проверка по сигнал за притежаване на незаконно оръжие, от дома на мъжа са иззети: незаконно оръжие, заготовки за друго самоделно оръжие и боеприпаси.

В момента е настанен в психиатричното отделение на областната болница на Сливен, предстои въдворяването му в специализирана клиника, информира "Дарик".

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339 от НК, работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини