Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

Системата на военните съдилища в Турция може да бъде ликвидирана

Системата на военните съдилища в Турция може да бъде подложена на кардинални промени или почти напълно да бъде ликвидирана, предава ТАСС, цитиран от „Фокус“.

По неговите данни политическите партии разглеждат въпроса за поправки в конституцията, които ограничават правомощията на военните съдилища. Предлага се напълно да се ликвидират тези структури и да се оставят във владение на армията само дисциплинарните съдилища, които ще се занимават изключително с въпросите за нарушаване на устава на действащите военнослужещи.Всички останали дела, в които са замесени военните, ще се разглеждат от граждански съдилища.

Друга възможност предвижда запазване във владение на Генералния щаб на въоръжените сили на всички военни инстанции, но техните решения да трябва да бъдат съгласувани с Върховния съд. Разглежда се и възможността Генералният щаб на въоръжените сили да мине в подчинение на президентската администрация или министерския съвет.

По-рано премиерът Бинали Йълдъръм заяви, че управляващи и опозиция обсъждат процеса на разработване на нова демократична конституция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.