Митнически служители задържаха контрабандни цигари скрити в резервоара на печката на товарен автомобил с иранска регистрация

32 400 къса /1620 кутии/ контрабандни цигари задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при щателни митнически проверки на три ирански камиона.

При един от случаите митническите служители откриват 18 000 къса цигари при проверка на камион с иранска регистрация.

Превозното средство, управлявано от ирански гражданин, влиза в страната от Турция и на българския пункт митническите служители го селектират за щателна проверка.

При проверката се установява, че зад шофьорската кабина, в резервоара на печката, както и в два шкафа са укрити 18 000 къса /900 кутии/ цигари от марката „Victory deluxe slims" без български акцизен бандерол. Цигарите са иззети, а на шофьора е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

При други два случая, при проверка на товарни автомобили с иранска регистрация, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили на различни места в естествените кухини на шофьорските кабини общо 14 400 къса /720 кутии/ цигари без акцизен бандерол. Цигарите са иззети. На шофьорите на камионите са съставени актове за нарушение на Закона за митниците. За обезпечаване на евентуални вземания по съставените актове от нарушителите е иззета общо сумата от 1200 евро, съобщават от Агенция "Митници".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право