Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Осъдиха ефективно осем телефонни измамници

Осем измамници, измъкнали хиляди левове от възрастни хора през 2010-2011г., получиха ефективни наказания и влизат в затвора за различен период от време.
Окончателните присъди са произнесени от Окръжния съд в Разград, който гледа протест на прокуратурата от Исперих и жалби на подсъдимите.

Жертви на измамниците са били жители на Варненско, Пазарджишко, Шуменско, Разградско. Те са били мамени, че техни роднини са предизвикали катастрофи с ранени и загинали, най-често деца. Измамниците понякога се представяли за близките, като ридаели безутешно. После разигравали роли на адвокати, следователи, полицаи и лекари.

Предплатените карти за мобилните телефони осигурявали чрез трети лица и дори просещи хора, на които давали пари, за да ги купят срещу мизерна сума за услугата. Мулетата набирали по всякакви начини, като дори имало уловка, че един от тях се занимава с ПВЦ дограма и уж пращал куриера да вземе поръчките на клиентите.
Някои от посредниците са били заловени и получили условни присъди, след като възстановили парите на хората. Други останали неизвестни, но като цяло не са имали досег с поръчителите.

Престъпленията на осъдените, които действали в различно съучастие, са регистрирани през май, юни, август, декември 2010 и януари 2011г. Най-голямата сума, която са измъкнали от паникьосаните хора, е била 10 000 лв., но не се свенили да взимат и 250 лв. от пенсионерите. Карали ги да купуват ваучери и да им диктуват номерата, измъквали злато и ценности.

Някои от измамните хора са починали, докато течало разследването и наказателното производство, което продължило близо 5 години.

За разплитането на схемите и залавянето на участниците са били ползвани и СРС-та.

Най-младите измамници са на 26 год., а най-възрастният подсъдим е на 50. Той е оправдан, тъй като не били събрани доказателства срещу него. Друг от съдените се разминава с условна присъда, защото имал само едно престъпление и признал вината си. 26-годишният В.П. пък е наказан с 6 год., при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип, тъй като имал 13 деяния за 40 дни. При това те започнали по-малко от три месеца след влизането в сила на условна присъда. Съучастникът му Е.М. (30г.) получава 5 год., заради 11 измами. Г.И. (31г.) пък е с 4-години лишаване от свобода, които трябва да прекара в затворническо общежитие от открит тип. С 4 месеца по-малко има 34-годишният А.Н.

Други четирима, които били с чисто съдебно минало, имат наказания от по 3 год. лишаване в свобода в същия тип наказателно заведение.