Експерти с мерки срещу пропадане на настилката край паметника на Асеневци в Търново

Експертна комисия оглавявана от зам.кмета на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков набеляза мерки за отстраняване на частичното пропадане на участък от настилката край паметника на Асеневци в старата столица. Веднага след подаването на сигнал за засегнатия паваж кметът на старопрестолния град Даниел Панов издаде заповед, с която сформира групата от специалисти.

Членовете на общинската комисията и заместник-кметът Ганчо Карабаджаков в сряда сутринта са огледали на място терена край монумента. Подробно са анализирани оригиналният проект и чертежите, използвани при строителството на емблематичния за Велико Търново паметник.

„Констатиран бе проблем с отводняването на участък от настилката, чиято площ е около 20 квадратни метра. По всяка вероятност това причината за частичното пропадане на паважа.Набелязани бяха и първите мерки за отстраняване на проблема, които ще бъдат предприети в кратки срокове. Те предвиждат проверка на състоянието на отводнителната мрежа, почистване на шахтите и пренареждане на паважа, с цел възстановяване на засегнатия участък”, информираха от кметството в болярския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини