Прокуратурата в Пловдив погна измамник, представял се за полковник от ДАНС

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство за измама спрямо 40-годишния жител на града под тепетата С.Д., който се представял за полковник Николов от ДАНС.

На менте "офицера" е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 210, ал. 1 във връзка с чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс, за които законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Акцията по задържането на "полковник Николов" е проведена съвместно от ДАНС и "Криминална полиция" към Областна дирекция на на МВР-Пловдив. До момента е установено, че на 26 юли 2016 г. С.Д. се обадил по телефона на 36-годишен военнослужещ и му предложил да го уреди на работа в ДАНС, като за "услугата" му поискал 660 лв. По време на разговора "полковникът" обяснил на мъжа, че му има телефонния номер от негов колега. Няколко часа по-късно С. Д. е задържан при предаването на паричната сума в близост до пловдивско училище.

Разследването по случая продължава, като в момента се установява съпричастността на С. Д. и по отношение на други случаи на измама - съгласно получените данни те са извършени по същата схема и са на стойност от близо 20 000 лева. С. Д. е в ареста за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои с постановление на наблюдаващия прокурор да бъде задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право