Полицай помагал на бандити да обсебят луксозен Мерцедес и джип

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа за кражба на чужди движими вещи А.Г., на 28 г., Д.Г., на 30 г. и Х.К., на 30 г. Обвиняемият А.Г. е полицейски служител от районно управление към ОД на МВР-Пловдив, съобщиха от държавното обвинание.

До момента е установено, че за периода от декември 2015 г. до февруари 2016 г. обвиняемите са извършил обсебване на два леки автомобила – „Фолксваген Туарег“ и „Мерцедес SLK“, собственост на бизнесмен от гр. Пловдив.

Дейността на тримата обвиняеми е установена след извършена проверка от отдел “Вътрешна сигурност” на МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени процесуално-следствени действия – четири претърсвания и изземвания, разрешени от съда, разпит на свидетели, изискани са документи, назначени експертизи и др.

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата обвиняеми са задържан за срок от 72 часа и предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях, съобщават от Прокуратурата на РБ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.