„Лудогорец“ трябва да смълчи Белград

„Лудогорец“ не се плаши от тежката задача в Белград, която се откри пред тима след равенството 2:2 с „Цървена звезда“ в Разград в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Българският шампион ще трябва да търси задължителен успех на реванша в Сърбия или голово равенство, подобно на това от първата среща.

На стадиона в Разград бразилецът Джонатан Кафу даде преднина за домакините след страхотен рейд покрай отбраната на „звездашите“ в 43-тата мин. След почивката гостите отговориха подобаващо и първо Александър Катай изравни след слалом и изстрел по диагонала, а в 68-ата минута перфектен удар на Канга не остави никакъв шанс на Владислав Стоянов - 1:2.

Четвърт час преди края Козмин Моци изпълни бързо свободен удар в половината на гостите, извеждайки на удобно позиция Клаудиу Кешеру, и румънският национал оформи крайното 2:2 с премерен удар.

Въпреки некомфортния резултат от щаба на „зелените“ обявиха пълна готовност да смълчат трибуните на „Мала Маракана“ по пътя към следващата фаза.

“Играхме много добре първото полувреме. - коментира голмайсторът Кафу - През втората част излязохме леко отпуснати. По същия начин, по който „Звезда“ ни вкара два гола тук, и ние може да реализираме на два пъти там. Това не е точно оптимизъм, а по-скоро концентрация от нашата страна. Знаем какво трябва да направим.“

Наставникът на тима Георги Дерменджиев също изрази спокойствие преди реванша в сръбската столица: „Отиваме в Белград, за да се класираме. Естествено, че съм оптимист. Както на нас ни вкараха, така и ние можем да вкараме два или три гола. „Звезда“ бе затворен, чакаше на контраатака и вкараха два гола".

Стражът на тима Владислав Стойнов също държеше гарда поне пред медиите.

“Не знам доколко добре сме играли, треньорът ще каже - заяви българският национал. - Надявам се, че в крайна сметка ще продължим. Всички в отбора сме оптимисти и вярваме, че ще елиминираме „Цървена звезда“. Сръбска преса не чета и не ме интересува какво пише там. Какво има да ни мотивират публикациите там? Ние играем за място в групите на Лига Европа и плейоф за влизане в Шампионската лига. Това само по себе си е достатъчна мотивация.”

Поглеждайки назад към историята, от „Лудогорец“ имат своите аргументи, за да бъдат оптимисти. „Зелените“ записаха няколко респектиращи победи като гост през последните години. Най-впечатляващите от тях бяха срещу холандския ПСВ и „Динамо“ (Загреб) от груповата фаза на Лига Европа и над „Лацио“ на 1/16-финалите през същата година.

Освен всичко „орлите“ постигнаха и два положителни резултата при визитите си в Сърбия в евротурнирите. През сезон 2013/2014 тогавашният тим на Стойчо Стоев надви „Партизан“ насред Белград с 1:0, а година по-късно направи 2:2 с „гробарите“ в реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Головото равенство тогава класира отбора на Георги Дерменджиев напред, а по-късно българският първенец игра и в груповата фаза на турнира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ