В Италия всички мразят Гонзало Игуаин

Трансферът на Гонзало Игуаин от „Наполи“ в „Ювентус“ накара всички в Италия да намразят аржентинеца. Фенове, медии и легенди засипват с хули нападателя. Шампионът на Италия хвърли колосалните 94 млн. евро. Именно толкова бе откупуващата клауза в договора на играча. Игуаин вече бе представен като футболист на „Ювентус“. В новия си тим аржентинецът ще играе с №9.

„Няма такъв предател - заяви Аурелио де Лаурентис, собственик на „Наполи“. - Неблагодарник! Ние не очаквахме от него да напусне просто така и да изтрие по този начин годините, които прекара в Неапол. Някои говорят, че е преувеличено това да се определи като предателство, но според мен се получава точно така.“

Легендата на „Рома“ Франческо Тоти също коментира сделката. „Това е отвратително! - възкликна Принца на Рим. - Но явно е нормално за чужденците, които идват в Италия и сменят клубовете си, за да изкарват повече пари. Това е проблем с манталитета, няма много такива чужденци като Диего Марадона.“

Легендата на „вълците“ от столицата е верен на „Рома“ от 24 години и има 758 мача и 304 гола.

„Щастлив съм - каза в своя защита 28-годишният Игуаин, напускащ „Наполи“ с изиграни 146 срещи и 91 гола на сметката си. - Готов съм да стартирам това ново приключение. Мисля само за това, как да работя с пот на лицето в тренировките и възможно най-скоро да дам максимума от себе си. Нямам търпение да започна да играя заедно с Пауло Дибала. Надявам се да спечеля Шампионската лига с „Ювентус“...“.

Нападателят премина в „Наполи“ срещу 40 млн. евро, които получи „Реал“ (Мадрид) от италианския клуб. За „кралете“ Игуаин игра 7 сезона и записа 264 двубоя и 121 попадения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят