Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Каракачанов: Ердоган е предизвикал опита за преврат в Турция

“Турският президент Реджеп Тайп Ердоган е предизвикал опита за преврат срещу властта в Турция”, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред БТВ.

„Имало е някакъв заговор от военните за свалянето на Ердоган, той го е научил и е провокирал. Изпуснал е съобщението, че следващата седмица предстоят за масови уволнения в офицерския корпус, които не са съгласни с неговата политика, и тези хора тръгват на преврат”, обясни Каракачанов.

По думите му опитът за преврат въобще не е бил добре организиран. „Една част от войниците излязоха и заеха мостовете на Босфора. Не ги напада България, че да заемат мостовете на Босфора да спрат някого. Вместо да се насочат да арестуват висши ръководители в държавата, те не направиха почти нищо”, отбеляза той.

Нормално е светът да осъди опит за военен преврат и Ердоган се възползва. Още на първия ден бяха уволнени и арестувани 10 000 души, до четвъртия ден стигнаха над 60 000. Това означава, че е имало предварително подготвени списъци за тази чистка, изтъкна още Каракачанов.

„Уволняват се адвокати, учители, те какви преврати ти правят? Онези турци, които подкрепяха светска, а не ислямска Турция, са разчистени”, посочи Каракачанов.

Той настоя за президентските избори в България да не се отварят секции в Турция. „Кой може да гарантира, че в Турция изборите ще бъдат проведени обективно, след като виждаме какво прави властта там”, попита лидерът на ВМРО.

Той поиска още временно да обявим, че замразяваме изпълнението на Дъблинското споразумение. По думите му то не работи и не решава проблемите с нелегалната имиграция.

Важно е ПФ и други патриотични политически формации да се обединят и да издигнат единна кандидатура, каза още Каракачанов.

Водим разговори с „Атака” и мисля, че нещата вървят в правилната посока, коментира той, като каза, че самият той е една от може би възможните кандидатури.