Хибридният спорт

Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

Емилия Русинова – градски прокурор на София (обзор)

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Емилия Русинова за шеф на Софийската градска прокуратура. Освен Русинова, която в момента е изпълняваща функциите на градски прокурор, кандидат бе и следователят Бойко Атанасов, известен с това, че посочи без доказателства, че в прокуратурата има „шпицкоманда“.

До избора се стигна, след като в края на май бившият шеф Христо Динев подаде оставка по здравословни причини.

При гласуването Атанасов не получи нито един глас, а Русинова – 8 гласа „за” и два „против” – от прокурорките Юлияна Колева и Елка Атанасова.

По-рано двамата кандидати представиха концепциите си, които предизвикаха дебат.

Следователят Атанасов е „голословен“ и „неубедителен“, заявиха поотделно, но единодушно главният прокурор Цацаров, Магдалена Лазарова, Незабравка Стоева, Румен Георгиев и Ясен Тодоров. „Единственото позитивно нещо в концепцията на колегата Атанасов е, че я е изготвил“, заяви Тодоров. Незабравка Стоева помоли кандидата да посочи едно дело, от което изпитва професионално удовлетворение. „Няма такива дела. Работил съм по много дела“, отвърна Атанасов. По-рано Румен Георгиев откри „процент политика“ в концепцията му. Само Елка Атанасова го подкрепи.

„ Лудите ще оправят света. Градската прокуратура се нуждае от лидер“, каза тя, визирайки Бойко Атанасов. Колежката й Колева отбеляза, че той не бил „достатъчно отговорен и няма достатъчно знания за този пост“, но пък конкурентката му Русинова, която се представила „перфектно“ не била „достатъчно самоуверена, за да създаде авторитет“.

Общо взето Емилия Русинова предизвика симпатии у членовете на ВСС.

„Мека, точна и обективна е. Смело и категорично показва проблемите и не е самонадеяна. Премерена и ангажирана“, коментира Стоева.

„Русинова има актуална визия с набелязани цели и мерки“, каза Тодоров. Подобно мнение изрази и прокурор Михаил Кожарев. “ Тя много ясно очерта проблемите в прокуратурата и предложи адекватни решения. Изложенията й са пълни и базирани на конкретни нормативни актове“, подчерта той.

Главният прокурор Сотир Цацаров накрая заяви, че напълно подкрепя Русинова. „За нея ще гласувам. Тя има далеч по-голям шанс да „оправи света“, въпреки че не е луда“, заяви той в отговор на изявлението на Елка Атанасова. Тя и Колева предложиха отлагане на избора с нови кандидати за есента. Мнозинството обаче даде доверието си на Русинова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.