Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Верижна катастрофа на „Цариградско шосе“

Какво заплашили служителите на “Топлофикация” в случай на неповишаване на заплатите им?

Американските власти задържаха шестима граждани на Саудитска Арабия за стрелбата във Флорида

Вижте какво ще е времето днес

2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя

Засилени мерки за сигурност преди 8 декември

Прощална премия от Боби Михайлов

Осем извода за икономическата политика България получи по-висок кредитен рейтинг

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 7 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 07.12.2019

„Съюз за Пловдив“ пита кмета защо „умните“ светофари задръстиха града

Общински съветници под тепетата искат документи за изпълнение на транспортния проект

Защо така наречените „умни“ светофари задръстиха кръстовищата и пътищата под тепетата, по чия вина и защо се бави по-доброто регулиране на трафика и въвеждането на електронната система за управление на градския транспорт, са само част от въпросите до кмета Иван Тотев на общинските съветници от ПП „Съюз за Пловдив“.

Официалното им питане ще бъде внесено на сесията на местния парламент този четвъртък от лидера на групата Дани Каназирева и касае изпълнението на двете обществени поръчки за 26 млн.лв. Транспортният проект, финансиран по ОП „Регионално развитие“ имаше за цел да подобри трафика в Пловдив и повиши качеството на обслужването в градския транспорт. Вместо това пловдивчани и гостите на града пак се сблъскват със същите проблеми, каквито имаше и преди да бъдат хвърлени милиони левове по проекта, като ситуацията дори се влоши.

Задръстванията на основните улици в Пловдив създават напрежение в трафика и предпоставки за пътно-транспортни нарушения, а новите светофарни уредби, наричани „интелигентни“, не успяват да облекчат движението. Как се регулира трафикът – с помощта на трафик детектори или циклограмите все още се настройват ръчно от оператори“, питат от „Съюз за Пловдив“.

Според старейшините около Дани Каназирева фактът, че електронната система в градския транспорт, която трябваше да тръгне още на 1 април, все още не работи, предизвиква куп негативни коментари и съмнения за неефективно усвояване на евросредствата.

В момента автобусите все още се обслужват от кондуктори, електронното оповестяване на маршрутите и спирките липсва, електронни билети и карти също не се издават с изключение на много малка част от пакета, гласуван в ОбС, въпреки че изпълнителите на проекта са си получили на 100% парите“, допълва Каназирева. Тя и групата й настояват да им бъдат предоставени копия от договорите с изпълнителите на двете обществени поръчки – за новите светофари и електронната система в градския транспорт, както и копия на приемо-предавателните протоколи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.