Червените копират ГЕРБ с каба гайди и Валя Балканска

Уникалните „100 каба гайди“ ще открият събора на БСП на Бузлуджа в събота. „Поканили сме ги, защото за когото свирят, той побеждава“, разкри пред „Труд“ депутатката от Смолян Дора Янкова. Тя припомни, че гайдарите били поканени от Бойко Борисов при учредяването на партията му през 2008 г. и оттогава ГЕРБ нямат загубени избори.

На събора ще извие глас и Валя Балканска, която пожелаваше „космически успех“ на кандидатите на ГЕРБ при последните местни избори. Социалистите ще бъдат поздравени с пътуващата из Космоса родопска песен „Излел е Делю хайдутин“.

От ръководството на БСП обявиха, че тазгодишният събор ще е доста по-различен от предишните. Новият лидер Корнелия Нинова амбициозно променила не само традиционните изпълнители в развлекателната част, но и основните оратори. Очаквало се и речите да са с по-малко клишета.

Депутати от БСП казаха, че дори бирата, която ще се пие на събора, е с друга марка. Тази година нямало да се лее „Социалистическо светло пиво“, производство на „Ломско пиво“, където акционер е Михаил Миков.

На историческата поляна се очаква да се съберат около 50 000 членове и симпатизанти на партията, твърдят от „Позитано“ 20.

Тази година съборът е посветен на 125-ата годишнина от учредяването на дядо-Благоевата БРСДП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика