Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Евакуираха търговски център в град Бремен заради избягал от психиатрична клиника алжирски имигрант

Търговски център в германския град Бремен бе евакуиран тази вечер заради избягал от психиатрична клиника алжирски имигрант, предаде Ройтерс, позовавайки се на електронното издание на вестник “Билд”.

Полицията смята, че 19-годишният мъж има склонност да извърши терористичен акт. Той още не е заловен. Името му не се съобщава.

Пострадали при евакуацията на мола няма. Възможно е беглецът да е заложил нещо в сградата – експлозиви или други опасни предмети, каза пред “Билд” полицейският говорител Нилс Матиесен.

А началникът на полицейското управление в Бремен Арно Цумбах разказа пред вестника, че алжирецът бил отведен в лудницата в Басум, съседната на Бремен провинция Долна Саксония, след като си нанесъл сам наранявания докато бил в арестантска килия. По пътя натам той крещял на охранявалите го служители на реда, че ще направи нещо като в Мюнхен миналата седмица.

От думите на Цумбах не стана ясно как точно мигрантът е избягал от клиниката, но преглеждалият го доктор свидетелства, че това е станало около 10.00 ч сутринта местно време (11,00 ч българско) и че алжирецът заплашил, че ще го “вдигне във въздуха”.

“Билд” съобщава, че следобед заради бомбена заплаха е бил евакуиран супермаркет в Бремен. Но в сградата не били открити взривни устройства.

Официално бременската полиция твърди, че не се провежда антитерористична операция.