Ултрасите, които нападнаха с брадви момче в София, остават в ареста

Футболните фенове, които нападнаха с брадви момче в София, обжалват мярката си за неотклонение пред апелативния съд. Втората инстанция обаче потвърди мярката, наложена от СГС.

На 19 юли левскарите от фракцията "Синя хунта" пребиха 17 годишният Християн, докато играеше на улица в София на най-популярната напоследък игра - приложението за смартфони Pokemon GO. Час и половина по-късно футболната банда налетяла с брадви на още един младеж на 17 г. Това, което шокира всички присъстващи в съдебната зала, е, че единият от задържаните ученици е само на 14 години, а именно той е бил с най-голяма жестокост, предаде БНТ.

Непълнолетния хулиган многократно е задържан за кражби, грабежи, наркоразпространение, хулиганство. Той и останали двама - на 18 и 19 години, са обвинени в опит за причиняване на смърт по хулигански подбуди. Те заявиха, че съжаляват, но съдът ги остави в ареста с аргумента, че са обществено опасни. Тримата задържани са заподозрени за още нападения, но разследващите събират доказателства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право