Министър Желязков: Приетите текстове в пакета „Мобилност“ ще доведат до повишаване на вредни емисии

Фронтекс: Броят на мигрантите по източния маршрут нараства

Румен Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, нито един загинал летец

Децата в риск са уязвими от социалния закон Социалистите пращат текстовете в Конституционния съд

Проф. Олег Асенов: Електронната система за тол таксите ще помага срещу нерегламентирания превоз на пътници

Нинова: В правилника на парламентарната групата на БСП няма партийни наказания

Соцвеличия почетоха паметта на Христо Христов (снимки) 100-ина души, работили във външната търговия отбелязаха 88-ия рожден ден на бившия си министър, който почина на 16 ноември

Прокуратурата в Италия разследва Матео Салвини заради служебни полети

НЗОК отпуска безплатно по 2 лекарства за заболяване Лекари се оплакват от новия Националния рамков договор, който предстои да бъде подписан

Сидеров: Не съм част от управлението! Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер

АПИ: 70% от българите смятат за справедливо камионите и автобусите да плащат по-високи такси

Владислав Горанов: Радев е приел ролята на опозиционен лидер, но понякога с това вреди

Разследват кардиолози за източване на Здравната каса

Брад и Анджелина ще си поделят децата за Коледа

Тома Биков: Радев е избрал ролята на президент, който разделя обществото

Театърът в Търново приключва активния сезон с рекордни 90 000 лв. приход

С рекорден приход от 90 000 лв. завършва активния си творчески сезон екипът на Музикално-драматичен театър /МДТ/ „Константин Кисимов“ във Велико Търново. За първите седем месеца на 2016 г. са изиграни 89 спектакъла, които са били аплодирани от 15 200 души публика.

По приходи от продажба на билети, брой изиграни спектакли и зрители културната институция е надминала същия период на 2013 г., който е бил най-силен за театъра досега. Това съобщи директорът на МДТ Васил Вълчев.
„Тогава сме приключили полугодието с 83 000 лв. приход. Ще се постараем да запазим същия ръст на продажбите до края на годината, дори да го увеличим“, каза още театралният шеф.

От началото на годината артистите от МДТ са изиграли около 50 спектакъла в турне, а приходите от тях са 50 000 лв. На сцена във Велико Търново са излизали с 40 представления, а средствата от продажба на билети за тях възлизат на 40 000 лв. Постигнатата средна цена на билета е над 7 лв.

„Представени са общо 14 заглавия, като шест от тях са на драмата, пет на оперетата, два концерта и една детска постановка, което показва, че сме успели да постигнем търсения баланс между двата отдела в театъра“, отчете Васил Вълчев.

Две са новите заглавия в афиша на МДТ. Това са спектакълът „Албена“ по Йордан Йовков, игран досега четири пъти само пред пълни салони, и детската постановка „Карлсон и дребосъчето“, която има 16 представления и над 4000 души публика. Общо шест са възстановените спектакли на театъра. Драмата успя да върне в репертоара си знакове заглавия като „Свекърва“, „Декамерон“ и „Госпожа Министершата“. Музикалният състав поднови „Графиня Марица“, „Веселата вдовица“ и „Царицата на чардаша“.

За първи път в историята на търновския театър юли е активен месец за трупата, като артистите са изиграли 12 спектакъла, от които седем са в турне. Изключително успешно беше участието на МДТ в 14-ото издание на театралния преглед „Римски терми“ във Варна. В средата на юли на уникалната открита сцена на археологическия паметник драмата представи спектакъла „Декамерон“ по безсмъртното произведение на Бокачо. Всички места бяха продадени, а постановката аплодираха предимно чужденци – англичани, румънци и руснаци, сподели директорът. Артистите са получили покана да гостуват със свой спектакъла и във варненския археологически музей.

Театралите ще продължат да играят и през август, като досега има продадени четири спектакъла в Силистра, Велинград и Велико Търново. Оперетата репетира усилено „Цигански барон“ на Йохан Щраус, а премиерата ще бъде през септември. С актьорите от болярския град работи екип от Музикалния театър в София. Режисьор на спектакъла е Юлия Маринова, за диригент е поканен Игор Богданов, а с хореографията се е заела Катя Богданова. В постановката ще участват и трима абсолвенти от класа на доц. Иванка Нинова в НМА „Панчо Владигеров“, които търновската публика вече познава от „Царицата на чардаша“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.