Пенсионери дадоха 9500 лв., при фалшиви операции за залавяне на измамници

Пенсионери от Търговище изгоряха с 9500 лв., подлъгани, че помагат на полицията да залови телефонни измамници. Актуалната схема на мошениците, която изглежда достоверна и за недоверчивите, била приложена при 88-годишният К. Ч., който дал 3500 лв. за лечение на близък. По същия начин била измамена и 73-годишната К. А., която пък предала на куриер 6000 лв.

Двамата възрастни са станали жертва на измамниците в сряда, когато им разиграли фалшиви операции. Преди да бъдат хванати в капана, те получили обаждане на стационарните телефони уж от полицаи. Те им оставяли номер на стационарен телефон и ги предупреждавали, че ако им позвънят с искане за пари, трябва да сигнализират на съответния номер.

След това телефонът звънял отново, но този път разговорът бил от мобилен и следвало искането за пари за лечение и заплахи, че в противен случай ще има тежки последици за болните и техните роднини. Вече инструктирани, възрастните се обаждали на оставения от измамниците стационарен телефон, който уж бил на полицията. От там ги уверявали, че следят мошениците и за да ги заловят с доказателства, хората трябвало да им дадат исканите пари. Когато хванели измамниците, които били под наблюдение, щели да им върнат сумата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини