Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Пенсионери дадоха 9500 лв., при фалшиви операции за залавяне на измамници

Пенсионери от Търговище изгоряха с 9500 лв., подлъгани, че помагат на полицията да залови телефонни измамници. Актуалната схема на мошениците, която изглежда достоверна и за недоверчивите, била приложена при 88-годишният К. Ч., който дал 3500 лв. за лечение на близък. По същия начин била измамена и 73-годишната К. А., която пък предала на куриер 6000 лв.

Двамата възрастни са станали жертва на измамниците в сряда, когато им разиграли фалшиви операции. Преди да бъдат хванати в капана, те получили обаждане на стационарните телефони уж от полицаи. Те им оставяли номер на стационарен телефон и ги предупреждавали, че ако им позвънят с искане за пари, трябва да сигнализират на съответния номер.

След това телефонът звънял отново, но този път разговорът бил от мобилен и следвало искането за пари за лечение и заплахи, че в противен случай ще има тежки последици за болните и техните роднини. Вече инструктирани, възрастните се обаждали на оставения от измамниците стационарен телефон, който уж бил на полицията. От там ги уверявали, че следят мошениците и за да ги заловят с доказателства, хората трябвало да им дадат исканите пари. Когато хванели измамниците, които били под наблюдение, щели да им върнат сумата.