Пазарджишкият окръжен съд отложи за 16 септември делото срещу 14 подсъдими за разпространение идеите на „Ислямска държава“

Окръжният съд в Пазарджик отложи за 16 септември делото срещу 14 подсъдими за разпространение идеите на „Ислямска държава“, предаде "Фокус".

На днешното заседание в Окръжен съд Пазарджик се явиха общо трима от призованите шестима свидетели. По време на разпита на първия свидетел Петър Тончев, който заяви, че е виждал знаме на "Ислямска държава" в дома на един от подсъдимите, известен с прякора Малкия Ремзи, се стигна до пререкания между адвокат Алтай Куцев и прокурора по делото Недялка Попова, след което Куцев напусна демонстративно залата.

Той, както и адвокат Елвира Панкова, не се върнаха след дадената десетминутна почивка. Куцев не бе намерен и по телефона, вследствие на което прокурорът и защитата се обединиха около искането делото да бъде отложено заради наличието на процесуални пречки за продължаването му. След кратка почивка съдът обяви, че налага на адвокат Алтай Куцев глоба в размер на 500 лева, тъй като с поведението си е станал причина за отлагане на делото. На прокурор Недялка Попова бе направена забележка заради нарушаване на реда в залата.

Следващото заседание по делото е насрочено за 16 септември от 9.00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право