Предават на съд рецидивист, откраднал 200 лв. от жена, докато й помага

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд мъж, откраднал 200 лв. от жена, докато й помага, съобщават от прокуратурата.

Причината е, че опасният рецидивист Асен Милков от село Жилино, община Нови пазар, е извършил грабеж на възрастна жена при условията на опасен рецидив само 34 дни след освобождаването му от затвора, където изтърпявал поредната си седма присъда от 4 години лишаване от свобода също за грабеж.

На 1 февруари 2016 г. 73-годишната М. М. отишла да си направи медицински изследвания в ДКЦ-1 в Шумен. На излизане от поликлиниката жената припаднала на улицата. Трима мъже й оказали помощ, като повикали линейка. Сред притичалите се на помощ на жената бил и 31-годишният Асен Милков, който се качил в линейката и придружил М. М. до болницата. Докато чакат пред кабинетите за преглед, Милков купил мокри кърпички на възрастната жена, останал с нея и след като жената била прегледана. Тя се трогнала от постъпката на младия мъж, попитала го какво работи. Асен й обяснил, че се занимава със строителство и дори написал на листче името и телефонния си номер, ако на М. М. й потрябва някога строителна услуга. За благодарност за помощта и съчувствието, възрастната шуменка решила да плати на мъжа и извадила портмонето си. При вида на банкнотите в него – 200 лева, Асен го изтръгнал със сила и избягал. В района на Търговския дом той прибрал парите, а портфейлът с личната карта и карта за пътуване по БДЖ на жената скрил в необитаемата сграда.

След това отишъл на автогарата, купил си маратонки, обядвал и си заминал за село Избул, където живеела майка му. По видеокамерите в района Асен бил установен като извършител на грабежа и задържан, а по-късно – разпознат от пострадалата жена.

От началото на досъдебното производство опасният рецидивист е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. В момента той е приведен в ловешкия затвор, където ще дочака началото на осмия си съдебен процес за грабежа на възрастната жена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право