Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Ивайло Калфин: Ако Мая Манолова се кандидатира за президент, трябва да подаде оставка като омбудсман

“Вероятно ако Мая Манолова има желание да се впусне в тази битка, тя трябва да си подаде оставката като омбудсман”, каза заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин във връзка с евентулна кандидатура на Мая Манолова за президент, съобщава „Фокус“.

„Има един принципен въпрос, който за нас стои много ясно. Ние за разлика от БСП не затваряме вратата пред нито едно име. Тук особеността е, че Манолова е деполитизарана“, каза той и коментира, че не може омбудсманът в отпуските да води кампания.

Калфин коментира още вариантите за обща кандидатура на АБВ с други партии. 

„Продължаваме усилията си за търсене на обща кандидатура от по–широк кръг леви, центристки политически сили. Изчакахме всички процедури, които бяхме помолени“, каза той и изрази очакванията си да види какво решение ще излезе от ръководството на БСП.

Той изрази съжаление, че ръководството на БСП предпочете и държи на тезата, че президентските избори, които са за лидер на държавата не са лидерски въпрос за партиите. „Това е принципна грешка. Според нас има достатъчно политически аргументи да търсим алтернатива на политическа партия ГЕРБ на тези президентски избори“, заяви Калфин.

Според него популярността на ГЕРБ на практика държи всички основни власти, което поставя според него несъответствие между обществена подкрепа и отговорности, които се понасят от една партия. По думите му, тези процеси не стават автоматично, а с добра подготовка и убедително участие. „Особено изборите за президент, не са място, в което партийните амбиции трябва да се показват и да се мерят. „Мисля,че АБВ дава пример с цялото си поведение до този момент“, заяви Калфин.

Той обясни, че гледат с очакване на разговорите на БСП. „Разбира се, за да се получи нещо общо би трябвало да има принос от всички страни. За нас е важен политическият резултат и за да се получи този политически резултат това ще бъде сериозна тежка битка, а не решаване на партийни и вътрешнопартийни амбиции“, добави той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.