Пловдивчанин с отнета през 2007 г. шофьорска книжка причини смъртта на моторист заради отнето предимство

45-годишният пловдивчанин Т.П., чието свидетелство за правоуправление е отнето от КАТ още през 2007 г., е виновник за смъртта на 37-годишен моторист на надлез "Бенковски" над автомагистрала "Тракия" в сряда около 14.20 часа, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

След оглед на местопроизшествието и събраната първоначална информация станало ясно, че със своя лек автомобил "Фолксваген" е отнел предимството на движещия се зад него мотоциклет "Хонда", след като предприел обратен завой на забранен участък от пътя. След сблъсъка мотористът издъхнал на място вследствие на тежки травми при падането.

Шофьорът на фолксвагена е тестван с дрегер за алкохол, като резултатът е отрицателен, а на мъртвия водач на хондата е взета кръвна проба.

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив, а работата по инцидента с фатален край продължава разследващ полицай от РУ–Труд, което от сряда си има нов началник. Това е 36-годишният главен инспектор Александър Дайлянов, който сменя на този пост пенсионирания Ивайло Минев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини