Административните услуги да се предоставят по идентичен начин в цялата страна Това решиха областните управители на форум в Арбанаси

Десетима от задържаните служители на ДАИ-Благоевград обвинени за участие в престъпна група

Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на “Младост” Десислава Иванчева

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов е избран за заместник-президент на НАЛАС

Валери Симеонов ще се срещне с украинския министър на образованието и науката Юлия Гриневич

Горски се обучаваха как да гасят с нови пожарни коли

Четири години затвор за австрийски треньор по ски, обвинен в сексуален тормоз над ученици

ЕС призова Русия, Иран и Турция да изпълнят обещанията си за Сирия

Григор Димитров безмилостен срещу Жил Симон – 6:2, 6:1

Безплатни имунологични прегледи правят в МУ-Пловдив

Опозицията не може да прости поредния успех на правителството по отношение на председателството на Съвета на ЕС, заявиха от ГЕРБ

Върховната административна прокуратура извърши проверка по сигнал за незаконно издаване на разрешителни за изграждане на ВЕЦ

Тръмп почисти пърхота на Макрон в Белия дом

Германия дарява още един милиард евро за Сирия

Продават лични вещи на Мадона против волята й

Мераклии над 40 г. стават жертви на сексуални изнудвачи в нета

Мъже над 40 г., които посещават сайтове за запознанства, са най-новата прицелна група на киберпрестъпниците, предупреди във Варна инсп. Любомир Тулев, експерт в сектор “Киберпрестъпност” при ГДБОП.

Според него през последните 2 г. зачестяват случаите на сексуално изнудване, в които жертвите са именно представители на силния пол. Те получават покана за запознанство от апетитно изглеждащи млади момичета. Щом захапят въдицата, контактът се прехвърля в скайп, като комуникацията е на английски език.

Девойките подхващат сексуални закачки в реално време и настояват за взаимност, която бързо получават. Действията на партньорите им обаче се записват на клип, който се качва в една от най-популярните платформи с линк към жертвата и искане за откуп, за да бъдат изтрити.

Клиповете са частни, скрити и не могат да бъдат намерени при нормално търсене в мрежата, но потърпевшите не знаят това. Те се паникьосват, че децата, жените и познатите им могат да видят срамните записи и се оплитат в мрежите на изнудвачите, като плащат откупи от 500 евро нагоре, поясни Тулев. Зад схемата стоят организирани групи, 99% от които действат на територията на Кот д’Ивоар, уточни той.

Във Варна експертът от ГДБОП и секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора Камелия Димитрова участваха в национална доброволческа среща, посветена на превенцията на трафика на хора.

15% от жертвите на този вид престъпления у нас са непълнолетни, а сред най-уязвимите групи са младежите от 18 до 25 г., поясни Димитрова. Според нея миналата година в страната са били образувани 405 досъдебни производства за трафик на хора, но броят на пострадалите реално е доста по-голям. Най-често наши сънародници са подлагани на трудова и сексуална експлоатация в Гърция, Германия, Холандия, Испания, Норвегия, а напоследък и в Швеция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.