Пентагонът планира мащабни изпитания на бойни лазери

„Комай ни лъжат тия синковци” 110 години от рождението на Никола Вапцаров

Свищовската академия почете 95-годишнината на своя доайен проф. д-р ик. н. Петко Петков

800 000 души по улиците на Хонконг по случай половин година протести

Израел планира мащабна операция в Ивицата Газа

Борис Джонсън обяви, че ще въведе три вида работни визи

Неапол: Италия без грим

Френският премиер ще довърши пенсионната реформа въпреки протестите

Земеделското министерство с благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

64-годишен е загинал при пожар

Над 15 вторични труса на остров Крит Няма щети и пострадали

Изнасяме вино за по 1-2 евро бутилката Нараства производството на бели за сметка на червените

Опасен токсичен пушек в Сидни заради огромен пожар

Масов бой пред нощно заведение в Хасково, един пострадал

Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Павлова иска още милиард за саниране

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще предложи още един милиард лева за саниране по Националната програма за обновяване на българските домове в бюджета за догодина.

Това обяви Павлова по време на церемония по откриването на току що саниран блок на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 80 в София, на което присъства и премиерът, предаде БНР.

„Гледах вчера тези хорица в Монтана, където им е паднал един бетонен къс, щял да убие детето! Ако забравихте, какво каза една жена: „Ние подадохме за саниране документи, но последният вход не се включи, защото им казали, че държавата ще им вземе апартаментите“ Единственото, което бих ви казвал на медиите е да обясните на хората, че тези, които ги лъжат и подвеждат, след това тежко плащат хората за това“, призова Бойко Борисов.

По-късно той коментира събитието във фейсбук:

Днес с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова участвахме в откриването на най-старата санирана сграда в София. Кооперацията в центъра на столицата е построена през 1939 година, а пълното ѝ реновиране бе финансирано с 250 хил. лв. от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет.

Жителите на блока се похвалиха, че освен много по-добрите условия, оценката на апартаментите им също се е повишила значително.

Близо 160 жилища в столицата са включени в програмата за енергийно обновяване, а над 750 блока трябва да бъдат санирани в страната до края на годината.

По Националната програма за енергийна ефективност има 4000 заявления за участие, от тях почти 2000 са сградите със сключени договори, а 1600 сгради се ремонтират в момента или текат различни подготвителни процедури.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.