Ръководството на ЦГМ се поема от Никола Рогачев и Християн Петров

Столичният общински съвет прие новия състав на Борда на директорите на Центъра за градска мобилност. След конкурс, Никола Рогачев и Християн Петров поемат ръководството на Центъра за градска мобилност, предаде БНР.

Служебно се назначава Румяна Милова, която досега изпълняваше длъжността директор. Съветниците от БСП заявиха, че дават кредит на доверие на новото ръководство на Центъра за градска мобилност и на новия заместник-кмет по транспорт Евгени Крусев.

Членът на Борда на директорите на транспортното дружество Християн Петров обеща да бъде върнато доверието в ЦГМ:

"С избирането ми днес, аз се ангажирам с 3 неща, за които да работя: Първото е стартиране на процедурата за интелигентна система за таксуване. Второто - изготвяне и направа на уеб платформа, която ще позволи на нашите клиенти да планират своето пътуване от точка А до точка Б в реално време - какви превозни средства трябва да вземат и за колко време ще стигнат. Третото нещо е обособяване на нови трасета за автобуси, за да може градският транспорт да е по бърз."

Християн Петров е съгласен с увеличаването на цената на билета за еднократно пътуване - по думите му така е в целия свят. Пътниците в София имат възможност да ползват абонаментни карти, които се продават на по-изгодна цена.

Общинският съвет прие и да бъде сключен договор с фирмата „МТК – Гроуп“ за управление на 16 автобусни линии на градския транспорт, които обслужват северните квартали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини