Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

Сблъсък между две коли уби мъж и жена в Ловешко

40 деца са блокирани на хижа „Алеко“ на Витоша заради непочистен път

286 екобомби цъкат в складове с отрови За унищожаването им трябват милиони левове

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 17 декември 2018

Луис Гарсия, европейски шампион от 2005 година, ексклузивно пред „Труд“: „Ливърпул“ подцени ЦСКА и за малко много да съжалява

Силният снеговалеж и непочистените пътища оставиха стотици хора в задръствания (СНИМКИ и ВИДЕО)

Сменят и софтуера към касовите апарати 4 лв. на месец за програма за управление на продажбите

Обвиниха Шакира в избягване на данъци Певицата не платила налог върху 14.5 милиона евро

Румен Радев: Йордания трябва да бъде подкрепяна от България и от ЕС, защото има реален принос в борбата с нелегалната миграция

Хиляди сърби на протест срещу Вучич Опозицията свика демонстрация заради “авторитарното управление” на президента

Протестиращи срещу миграцията влязоха в сблъсъци с полицията в Брюксел

Откриха телефон на самоубил се шеф на КАТ Не е открито предсмъртно писмо

Връхлита ни италиански циклон Обилни снеговалежи блокираха десетки на пътя

Премиерът открива новото регионално депо край Търново

Премиерът Бойко Борисов ще открие официално депото на Регионалната система за управление на твърдите битови отпадъци край великотърновското село Шереметя в събота.

Новото съоръжение ще обслужва близо 180 000 души от общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица и Стражица. Финансирането възлиза на над 33 млн. лв. и е по оперативна програма „Околна среда 2007-2013” . Проектът е създаден с водещото участие на Община Велико Търново и в партньорство със специалисти от останалите пет общини.

Депото е с капацитет 53 000 тона годишно, като това количество надхвърля близо два пъти общия обем от твърдите отпадъци, които шестте общини произвеждат за една година. Съоръжението се разпростира на площ от 165 декара и изцяло отговаря на съвременните европейски изисквания и практики, като разполага със сепарираща и компостираща инсалации, както и клетка за депониране. Пречиствателна станция с тройна изолационна система ще предпазва почвата и подпочвените води от замърсяване.
След като Борисов пререже лентата на депото, се предвижда и церемония по откриване на основно ремонтираната улица „Магистрална” .

В 3-километровата отсечка бяха вложени близо 3,7 милиона лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, по програма „Транзитни пътища V”. Пътното съоръжение, което е част от главния път София-Варна вече посреща трафика по натоварения маршрут с подсилена основа, нови бордюри и тротоари, нов асфалт . Основно реконструиран бе и дъговият мост над река Янтра и Южния пътен възел. В следствие на ремонта бе облагородена и разделителната ивица на „Магистрална”, където по идея на кмета Даниел Панов бяха монтирани и 33 пилона със знамената на държавите-членки от Европейския съюз.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.