Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Премиерът открива новото регионално депо край Търново

Премиерът Бойко Борисов ще открие официално депото на Регионалната система за управление на твърдите битови отпадъци край великотърновското село Шереметя в събота.

Новото съоръжение ще обслужва близо 180 000 души от общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица и Стражица. Финансирането възлиза на над 33 млн. лв. и е по оперативна програма „Околна среда 2007-2013” . Проектът е създаден с водещото участие на Община Велико Търново и в партньорство със специалисти от останалите пет общини.

Депото е с капацитет 53 000 тона годишно, като това количество надхвърля близо два пъти общия обем от твърдите отпадъци, които шестте общини произвеждат за една година. Съоръжението се разпростира на площ от 165 декара и изцяло отговаря на съвременните европейски изисквания и практики, като разполага със сепарираща и компостираща инсалации, както и клетка за депониране. Пречиствателна станция с тройна изолационна система ще предпазва почвата и подпочвените води от замърсяване.
След като Борисов пререже лентата на депото, се предвижда и церемония по откриване на основно ремонтираната улица „Магистрална” .

В 3-километровата отсечка бяха вложени близо 3,7 милиона лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, по програма „Транзитни пътища V”. Пътното съоръжение, което е част от главния път София-Варна вече посреща трафика по натоварения маршрут с подсилена основа, нови бордюри и тротоари, нов асфалт . Основно реконструиран бе и дъговият мост над река Янтра и Южния пътен възел. В следствие на ремонта бе облагородена и разделителната ивица на „Магистрална”, където по идея на кмета Даниел Панов бяха монтирани и 33 пилона със знамената на държавите-членки от Европейския съюз.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.