Доживотен затвор за Любомир Димитров – Гребеца

Тол такса за 55% от пътищата

Нинова и Заев подписаха споразумение за партньорство

Путин се заема с жизнения стандарт на руснаците В тв обръщение президентът обяви приоритетите за 4-ия си мандат

ЕС изрази пълната си подкрепа за френския народ след терористичното нападение

Лида, Мартин и призраците Излиза книга за приключенията на духчето Йойо

Москва: Великобритания и САЩ въвличат европейските страни в антируска кампания

Бивша плеймейтка разказа за афера с US президента Карън Макдугъл се извини на първата дама Мелания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия ще посети България

„Омония“ съди Петев за 576 хиляди евро

Кавани вкара на Чехия с ножица (ВИДЕО)

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Кметове поискаха оръжие от МВР, министър Радев отговори: Абсурд!

Апелативният съд в Търново остави под домашен арест шефът на здравната каса в Ловеч

Кралев участва в среща за решаване на проблемите между ФИБА и Евролигата Обсъждат как да се постигне синхронизация на календарите на двете организации

Двама на съд за 2,26 млн. лв. укрит ДДС

Двама изпечени мошеници ще бъдат съдени за укриване на ДДС в размер на 2,269 млн. лв., съобщиха от прокуратурата във Варна.

Оттам са внесли в окръжния съд обвинителен акт срещу 50-годишния Златко И. от с. Кичево и 25-годишния Емил А. от Шумен. Двамата престъпили закона чрез контролирани от тях 4 фирми – “Агро бизнес ком” ЕООД, “Агро продукт инвест” ЕООД, “Биопром 2012” ЕООД и “Унистил 2003” ЕООД.

Началото на измамната схема било поставено през 2013 г. Тогава Златко работел с компании, които били обект на разследване за същото престъпление. За да продължи да точи бюджета, мъжът наел за свой съучастник току що излезлия от затвора Емил. Купили 4 дружества с дългове към бюджета, преименували ги и сменили предмета им на дейност, а Емил станал техен управител. Чрез фирмите двамата завъртяли търговия със зърно, закупено без счетоводни документи. Успели да се снабдят с електронни подписи и печати и започнали да оформят доставки от кухи фирми, чиито управители били все неграмотни и бедни лица. В дома и колата на Златко разследващите открили 47 фирмени печата и два на държавни институции – на Областните дирекции по земеделие и гори във Варна и Шумен. С тях подсъдимите придавали вид, че работят като редовни търговци. Те изкупували зърно от земеделски производители, като оформяли сделките от името на фирмите, с чиито данни, печати и електронни подписи разполагали. Създадените фактури били описвани в регистри за покупки, а сумите по ДДС – приспадани. После ги плащали дружествата, на които те препродавали земеделската продукция.

Златко ще дочака процеса зад решетките, тъй като вече е осъден ефективно за друго данъчно престъпление, уточниха от прокуратурата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.