Розовите болшевики скочиха и на Клинт Истууд Либерални журналисти искат бойкот на новия му филм

Инцидент с лифта на Сопот, сблъскаха се две седалки с хора (ВИДЕО)

Форумът за климата зацикли след спорове Несъгласие за пазара на въглеродни емисии

Гласуват сделката за Брекзит преди Коледа Приоритет №1 е излизане от ЕС на 31 януари

Зоран Заев: Върнахме Македония отново на картата на света

Мода и сексапил в новия клип на Есил Дюран

Никола Стърджън към Борис Джонсън: Не можете да задържите Шотландия насила

В Италия извършиха най-голямата мирновременна евакуация Причината - авиобомба от Втората световна война

Катастрофи близнаци с децата в София “Труд” представя схемите на двете произшествия по свидетелства на очевидци

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 декември 2019

Хванаха шефа на пътното в Перник да кара пиян

Таван от 6100 лева за лидерската кампания в БСП

Шофьорът, блъснал две деца с джипа си в София, е криминално проявен

40% увеличение на пенсиите в Румъния Ще струва на хазната над 5 млрд. евро

Проф. Ганчо Ганчев: София изостава от Букурещ и от страните от Източна Европа

ЮНЕСКО представи Пловдив като първия български град в Мрежата на учещите градове

В началото на месец юли Пловдив стана първият български град, приет в международната образователна мрежа на ЮНЕСКО – Global Network of Learning Cities, а този факт в сряда бе отбелязан и в официалната страница на организацията http://uil.unesco.org/lifelong-learning/project.

Там бе публикувана статия под заглавие „Учещите градове в България: Пловдив се присъединява към Глобалната мрежа на учещите градове на ЮНЕСКО“.

В обширния материал се акцентира на ангажираността на Община Пловдив за изграждането на един наистина учещ град и заплануваните мерки в това отношение.

„Учещите градове в България са изправени пред вълнуващо развитие, след като Пловдив става първият град в страната, който се присъединява към Глобалната мрежа на учещите градове на ЮНЕСКО. Градът, който има население от 338 153 души и е номиниран за Европейска столица на Културата за 2019 г. заедно с Матера (Италия), е известен с мултикултурната си среда, а все повече млади хора избират да живеят и работят в него.

При вече добре развитата образователна инфраструктура на града, общинската администрация счита, че е време за преминаване към следващата стъпка и декларира ангажираността си за изграждането на един наистина учещ град.

Освен това Пловдив преразглежда образователните си политики и планира промяна, която предвижда те да включват повече принципи за учение през целия живот.

Ставайки част от Глобалната мрежа на учещите градове, Пловдив има за цел да създаде обмен с други градове, чрез който да споделя и получава идеи за ефективни методи на насърчаване на образованието и устойчивото развитие. Пловдив вярва, че Мрежата ще спомогне за изпълнението на неговите локални политики и че ще позволи на други учещи градове в България и по света да се поучат от неговия опит“, са по-важните акценти в статията в сайта на ЮНЕСКО за Пловдив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.