След като турчин премаза семейство мотористи: Разгневени рокери освиркаха съда (обзор)

Десетки мотористи освиркаха мощно съдии от Софийския окръжен съд, които пуснаха под домашен арест турски гастарбайтер, убил с колата си съпрузи край Драгоман. „Продажници”, „Уууу“, крещяха афектираните мъже на излизане от залата, след като чуха решението на магистратите.

60-годишният Фарук Беташ удари мотора, с който пътували 53-годишният Бойко Бойков и 51-годишната му съпруга Таня в неделя към 5 часа. Фаталният сблъсък стана на мост, където ограничението на скоростта е 60 км/ч, а изпреварването е забранено.

Съпрузите отивали да видят внучето си в Австрия, когато мерцедесът на турчина навлязъл в насрещното и ги ударил челно. Колата не оставила никакъв спирачен път и се е движела с над 120 км/ч. Според версиите Фарук Беташ или е заспал зад волана заради дългия път от Германия към родината му, или е изпреварвал неправомерно.

Живеещият в Германия Бериш поиска от съда да бъде пуснат от ареста. За целта той представи договор за наем в София, който е сключен само ден преди съдебното заседание. Прокуратурата настоя турчинът да остане в ареста, защото има опасност да се укрие.

„Колата се е движела с много бясна скорост. Помела ги е, разкъсал е мотора, разкъсала е мантинелата на моста и 50 м се е влачила през полето. Представете си за каква бясна скорост говорим”, каза Сергей Ценков, един от рокерите, събрали се в Съдебната палата. Той и другите мотористи настояха да се вземат спешни мерки срещу гастарбайтерите, които през лятото пътуват през България към Турция.

Те настояват чужденците да бъдат ескортирани от полицаи и да се проверява дали са почивали достатъчно. „На тези участъци, през които минават те, да се сложат повече постове, повече радари, да се сложат шумящи маркировки, да не заспиват на волана”, уточни Андрей Андреев.

Разгневени от решението на съда рокерите напуснаха залата гневни и убедени, че виновникът ще се върне в Турция и няма да се яви повече на предстоящия процес срещу него.

Людмил Недев:

Нямаме доверие в съда

Ние като граждани и данъкоплатци сме в съда, защото му нямаме доверие. Ако съдът работи нормално, този човек няма да го пуснат, след като е убил двама души по особено жесток и мъчителен начин. Такива като него убиват всеки ден, всяка година, ежемесечно, ежеминутно, защото институциите не работят. На жълтите павета е банда, която не кове закони, а гласува интереси.

Сергей Ценков:

Трябва контрол за гастарбайтерите

Гастарбайтерите бързат да се приберат в родината си. Но не може да е за сметка на това да спестиш 10 евро за хостел, да не спиш, да се тъпчеш с кафета и да убиеш едно семейство на пътя. Критичните месеци , когато се прибират гастарбайтерите, са два - от средата на юли до средата на септември. И те трябва да се контролират. Трябва да се предвидят патрули с радари, законът да предвижда глобяване на място, както е в Румъния, Гърция, Сърбия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право