Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

650 лева на квадрат за имоти по морето

НАП продава жилища на длъжници по Южното Черноморие

Десетки недвижими имоти на длъжници по Южното Черноморие пусна Националната агенция по приходите. Крайната мярка се прилага за хора и фирми със сериозни борчове, които дълго време „се крият“ от данъчните и отказват да погасяват задълженията си дори на малки вноски, съобщи пред „Труд“ говорителят на НАП в Бургас Христо Узунов. На търг се предлагат апартаменти, офиси и дори ниви, като повечето недвижими имоти се намират в Ахелой, курорта Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас. Цените за квадратен метър са твърде атрактивни – така например апартамент в Несебър е обявен с цена от 650 лв. за квадратен метър, като повече информация за предлаганите имоти може да се намери на сайта на данъчните – www.nap.bg.

1077 фирми дължат на данъчните по над 50 000 лева

Анализите на НАП-Бургас показват, че около 20% от хората и фирмите с просрочени задължения остават напълно пасивни и не търсят контакт с приходното ведомство въпреки желанието от страна на агенцията за намиране на варианти за разсрочено погасяване на натрупаните задължения.

На търг апартаменти, офиси и ниви

„В тези случаи се предпиремат крайните мерки на принудителното изпълнение, запорират се банкови сметки на длъжниците, изземват се пари от каси, налагат се възбрани върху движими и недвижими вещи, разпродава се имущество“, обясни още Узунов. По думите му териториалната дирекция на НАП е поставила под постоянно наблюдение общо 1077 фирми, всяка от които със задължения над 50 хил. лв. към данъчните. За първите шест месеца на годината данъчните са събрали общо 139 млн. лв. просрочени задължения на длъжници.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.