От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

Днес кандидатстваме за банковия съюз Прехвърляме част от надзорните функции на ЕЦБ

На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

650 лева на квадрат за имоти по морето

НАП продава жилища на длъжници по Южното Черноморие

Десетки недвижими имоти на длъжници по Южното Черноморие пусна Националната агенция по приходите. Крайната мярка се прилага за хора и фирми със сериозни борчове, които дълго време „се крият“ от данъчните и отказват да погасяват задълженията си дори на малки вноски, съобщи пред „Труд“ говорителят на НАП в Бургас Христо Узунов. На търг се предлагат апартаменти, офиси и дори ниви, като повечето недвижими имоти се намират в Ахелой, курорта Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас. Цените за квадратен метър са твърде атрактивни – така например апартамент в Несебър е обявен с цена от 650 лв. за квадратен метър, като повече информация за предлаганите имоти може да се намери на сайта на данъчните – www.nap.bg.

1077 фирми дължат на данъчните по над 50 000 лева

Анализите на НАП-Бургас показват, че около 20% от хората и фирмите с просрочени задължения остават напълно пасивни и не търсят контакт с приходното ведомство въпреки желанието от страна на агенцията за намиране на варианти за разсрочено погасяване на натрупаните задължения.

На търг апартаменти, офиси и ниви

„В тези случаи се предпиремат крайните мерки на принудителното изпълнение, запорират се банкови сметки на длъжниците, изземват се пари от каси, налагат се възбрани върху движими и недвижими вещи, разпродава се имущество“, обясни още Узунов. По думите му териториалната дирекция на НАП е поставила под постоянно наблюдение общо 1077 фирми, всяка от които със задължения над 50 хил. лв. към данъчните. За първите шест месеца на годината данъчните са събрали общо 139 млн. лв. просрочени задължения на длъжници.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.