Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Цветан Цветанов: Политическата ситуация в Турция трябва да е акцент в притесненията на Европа

„Политическата ситуация в Турция трябва да е акцент в притесненията на Европа, но аз смятам, че позицията, която взе правителството при опита за преврат, даде възможност да кажем, че сме за демократично избраните институции”, заяви Цветан Цветанов пред БТВ.

„Турция е буфер между Сирия и Ирак. На територията й има около 3 млн. бежанци, като само 250 хил. са на територията на бежански центрове. Ако не разчитаме на съпричастността на Турция, това означава, че Европа ще бъде изправена пред много затруднения”, смята Цветанов.

По думите му няма държава, която да е готова за толкова голям бежански поток. „Надяваме се опитът за преврат да не повлияе върху добрите отношения между Турция и ЕС, изградени само преди месеци”, допълни Цветанов.

„Правят се съответните полити при създаване на кризисна ситуация. Разбира се, не можем да бъдем спокойни, но не можем да бъдем и максимално критични. Трябва да запазим добрите си съседтски отношения с Турция, каза още той.

Зам.-председателят на ГЕРБ добави, че към този момент няма решение как ще се процедира на президентските избори по време на извънредното положение в Турция. „Трябва да вземем правилното решение и да гарантираме, че упражняването на вот ще бъде по съвест и ще е конституционно”, допълни Цветанов.

Цветанов коментира и приетия днес антитерористичен закон:

„Фактът, че антитерористичният закон мина с толкова голямо мнозинство показва, че се движим в правилната посока”, смята Цветанов.

По думите му управляващите черпят опит от западни държави и техните закони анти терор. „Всяка една страна вече адаптира законодателството си с новите предизвикателства – ние използваме добрите практики”, допълни той.

Според Цветанов мерките не са драконовски, а адекватни спрямо потенциалните заплахи. По повод възможността ДАНС да има полицейски правомощия, Цветанов допълни, че държавата трябва да може да използва целия наличен ресурс за отбрана.

Относно предстоящите президентски избори Цветанов коментира:

„Близкоизточният конфликт ще продължи от 2 до 10 години, казват експерти. Важно е президентът да бъде човек, който в рамките на няколко години да има силния глас по света, защото в тази ситуация трябва да бъдем много диалогични и внимателни”, смята Цветанов.

Той допълни, че президентът трябва да бъде достоен, искрен, открит и да уважава различното мнение.

Цветанов поясни, че номинацията на ГЕРБ ще бъде обявена единствено от председателя на партията Бойко Борисов.