Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

ВиК осъди мелница в Търново за неплатена вода за 10 000 лв

Районният съд във Велико Търново постанови мелница „Спринк“ ЕООД да плати над 10 000 лв и още 1650 лв разноски по делото.Сериозната сума е предявена от ВиК „Йовковци“ в старата столица.

Сметката за вода и пречистване на отпадни води и канализация е натрупана от декември 2015 г. За издължаването и има издадена и заповед за изпълнение.Няколко години по-рано заради същия спор мелницата пак бе осъдена за консумирана, но неплатена вода за близо 20 000 лева.

Според ВиК още от 2009 г. мелничният комбинат упорито отказва да плаща за вода, защото не допуска инкасатор да отчита консумацията на собствения водоизточник.

Това е продължило и през следващите години, а сметката се натрупала и се начислявали и лихви. След спечелено дело преди време, водното дружество се сдобило със заповед за изпълнение, но от“Спринк“ продължили да не плащат.Според адвоката на мелницата въпросният иск по това дело бил недопустим. Количествата вода били служебно начислявани, нямало собствен водоизточник, от който черпи вода .

Според съда едва през април тази година е сложен нов водомер, а бездействието на мелницата е продължило няколко години с неплащане на питейна течност след влязло в предишно съдебно решение и покана за доброволно изпълнение. Заради това сега е уважено искането на ВиК за въпросните финансови претенции към „Спринк“. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в старата столица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.