Алпинисти покоряват хилядник в Тяншан Монтират въжена градина в местността Ксилифор край Търново

Временно е спрян токът в кв. “Кулата” във Враца заради скъсани проводници

Учени ще развиват наука в помощ на туризма и творческите индустрии Проектът за креативен център е на ВУМ във Варна за 7 млн. евро

Без малко да се сдобием с родна аристокрация Фердинанд мечтаел за нашенци с титли, но липсвали мераклии

291 екипа на ОССЕ наблюдават изборите в Русия

Германският външен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение

Пучдемон: Трябваше да обявя независимост на Каталуния по-рано

Пет селища в Пазарджишко са без ток заради аварии от силния вятър

Вижте как протича гласуването за руски президент в София и Пловдив (СНИМКИ)

Мътилка потече от чешмите в пет монтански села, пращат им водоноски

ЦСКА спечели водната битка с “Левски” след късна драма

Започна аварийно кърпене на дупки в Шумен

Самурай от Япония и над 100 магове от 9 държави с демонстрации на “Златна котка 2018” Габрово се превръща в Балканската столица на магията

Община Велико Търново подпомага 23 двойки с репродуктивни проблеми Бюджет от 70 000 лева има програмата за настоящата година

Румънски тир се преобърна и блокира пътя Бяла-Плевен

ВиК осъди мелница в Търново за неплатена вода за 10 000 лв

Районният съд във Велико Търново постанови мелница “Спринк” ЕООД да плати над 10 000 лв и още 1650 лв разноски по делото.Сериозната сума е предявена от ВиК “Йовковци” в старата столица.

Сметката за вода и пречистване на отпадни води и канализация е натрупана от декември 2015 г. За издължаването и има издадена и заповед за изпълнение.Няколко години по-рано заради същия спор мелницата пак бе осъдена за консумирана, но неплатена вода за близо 20 000 лева.

Според ВиК още от 2009 г. мелничният комбинат упорито отказва да плаща за вода, защото не допуска инкасатор да отчита консумацията на собствения водоизточник.

Това е продължило и през следващите години, а сметката се натрупала и се начислявали и лихви. След спечелено дело преди време, водното дружество се сдобило със заповед за изпълнение, но от”Спринк” продължили да не плащат.Според адвоката на мелницата въпросният иск по това дело бил недопустим. Количествата вода били служебно начислявани, нямало собствен водоизточник, от който черпи вода .

Според съда едва през април тази година е сложен нов водомер, а бездействието на мелницата е продължило няколко години с неплащане на питейна течност след влязло в предишно съдебно решение и покана за доброволно изпълнение. Заради това сега е уважено искането на ВиК за въпросните финансови претенции към “Спринк”. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в старата столица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.