Парламентът ще избере датата за президентските избори

Парламентът ще избере датата за президентските избори. Това е предвидено като точка първа в дневния ред на Народното събрание.

От парламентарната група на ГЕРБ предлагат изборите за президент и вицепрезидент да са на 6 ноември. От БСП искат изборите да са на 23 октомври, а от ДПС на 30 октомври, информира “Фокус”. Депутатите ще решават и за предложението за провеждане на национален референдум, внесено Веселин Марешки с пет въпроса. Въпросите са свързани с регулацията на пазара на горива и отпадането на ограничението едно лице да може да открие не повече от 4 аптеки на територията на страната. Част от въпросите касаят броя на народните представители и техния имунитет, както и партийните субсидии.

Предстои народните представители да изберат и нов управител и подуправител на Националния осигурителен институт. На вчерашното пленарно заседание народните представители решиха програмата им за петък да не включва парламентарен контрол.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.