Стачка спря градския транспорт в Солун

Стачка спря градския транспорт в Солун. Шофьорите на градските автобуси повече от месец предупреждаваха министерството на транспорта, че ще реагират срещу закъсняване на заплатите. Днес синдикатът съобщи, че работещите не са получавали заплащане вече два месеца, а от правителството „отказвали среща с техни представители“, предаде БНР.

В Солун единственият градски транспорат са автобусите и друга алтернатива няма. Метрото се строи повече от десет години.

Жителите и гостите на втория по големина гръцки град имат само една възможност да се предвижат – с лични автомобили. Паркирането в центъра е забранено, а охраняемите паркинги са скъпи за гърците.

Собствениците на магазини, които очакваха днес да се увеличи оборота от туристите, също реагират не срещу шофьорите, които са без заплати, а срещу правителството. Няколко мола наеха туристически автобуси да обслужват киентите им от центъра до магазините.

Работещите в градския транспорт заплашват, че ще блокират трафика за дни, докато не получат заплатите си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.