Свищовската академия почете 95-годишнината на своя доайен проф. д-р ик. н. Петко Петков

800 000 души по улиците на Хонконг по случай половин година протести

Израел планира мащабна операция в Ивицата Газа

Борис Джонсън обяви, че ще въведе три вида работни визи

Неапол: Италия без грим

Френският премиер ще довърши пенсионната реформа въпреки протестите

Земеделското министерство с благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

64-годишен е загинал при пожар

Над 15 вторични труса на остров Крит Няма щети и пострадали

Изнасяме вино за по 1-2 евро бутилката Нараства производството на бели за сметка на червените

Опасен токсичен пушек в Сидни заради огромен пожар

Масов бой пред нощно заведение в Хасково, един пострадал

Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Най-малко 43 души загинаха при пожар в Индия Други 16 са приети в болница

На младини принц Филип искал да се жени за друга Кралица Елизабет Втора и съпругът й отпразнуваха 72 години от сватбата си

Борисов: Не е справедливо да вземаш по-малко пари, ако работиш, отколкото, ако получаваш само помощи за деца (стенограма)

„Между другото, като информация за колегите да кажа, че близо 160 хиляди безработни са започнали работа с посредничеството на Бюрата по труда за 2016 година до 26 юли, като 133 000, Лукарски, са наети в реалната икономика, и действително има глад за работни места, глад за кадри.“ Това казва Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда по повод решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта.

„Така че отчитаната и от Европейския съюз за първи път по-ниска от 11 години насам безработица е 7.3 %.“, изтъква премиерът.

„И в момента бизнесът има изключителна нужда от работна ръка, но тук трябва да намерим начин как да накараме безработните да искат да работят, защото им предлагат работа, но като безработни вземат достатъчно пари, за да не работят. Трябва да се намери начин да се реши този дисбаланс, защото не е справедливо да се вземат по-малко пари ако работиш, отколкото като получаваш помощи за отглеждането на деца“, разсъждава Борисов.

Пълният текст на изказването на премиера:

Между другото, като информация за колегите да кажа, че близо 160 хиляди безработни са започнали работа с посредничеството на Бюрата по труда за 2016 година до 26 юли, като 133 000, Лукарски, са наети в реалната икономика, и действително има глад за работни места, глад за кадри. Така че отчитаната и от Европейския съюз за първи път по-ниска от 11 години насам безработица е 7.3 %. И в момента бизнесът има изключителна нужда от работна ръка, но тук трябва да намерим начин как да накараме безработните да искат да работят, защото им предлагат работа, но като безработни вземат достатъчно пари, за да не работят. Трябва да се намери начин да се реши този дисбаланс, защото не е справедливо да се вземат по-малко пари ако работиш, отколкото като получаваш помощи за отглеждането на деца.

Иначе ви поздравявам, това е най-ниската безработица – 7.3 %, но много компании се оплакват при Лукарски, при мен и при вас сигурно, от липсата на работна ръка, от желаещи да работят.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.