Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

Борисов: Не е справедливо да вземаш по-малко пари, ако работиш, отколкото, ако получаваш само помощи за деца (стенограма)

“Между другото, като информация за колегите да кажа, че близо 160 хиляди безработни са започнали работа с посредничеството на Бюрата по труда за 2016 година до 26 юли, като 133 000, Лукарски, са наети в реалната икономика, и действително има глад за работни места, глад за кадри.” Това казва Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда по повод решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта.

“Така че отчитаната и от Европейския съюз за първи път по-ниска от 11 години насам безработица е 7.3 %.”, изтъква премиерът.

“И в момента бизнесът има изключителна нужда от работна ръка, но тук трябва да намерим начин как да накараме безработните да искат да работят, защото им предлагат работа, но като безработни вземат достатъчно пари, за да не работят. Трябва да се намери начин да се реши този дисбаланс, защото не е справедливо да се вземат по-малко пари ако работиш, отколкото като получаваш помощи за отглеждането на деца”, разсъждава Борисов.

Пълният текст на изказването на премиера: 

Между другото, като информация за колегите да кажа, че близо 160 хиляди безработни са започнали работа с посредничеството на Бюрата по труда за 2016 година до 26 юли, като 133 000, Лукарски, са наети в реалната икономика, и действително има глад за работни места, глад за кадри. Така че отчитаната и от Европейския съюз за първи път по-ниска от 11 години насам безработица е 7.3 %. И в момента бизнесът има изключителна нужда от работна ръка, но тук трябва да намерим начин как да накараме безработните да искат да работят, защото им предлагат работа, но като безработни вземат достатъчно пари, за да не работят. Трябва да се намери начин да се реши този дисбаланс, защото не е справедливо да се вземат по-малко пари ако работиш, отколкото като получаваш помощи за отглеждането на деца.

Иначе ви поздравявам, това е най-ниската безработица – 7.3 %, но много компании се оплакват при Лукарски, при мен и при вас сигурно, от липсата на работна ръка, от желаещи да работят.