Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Винени експерти избраха най-доброто шардоне за тази година

За трета поредна година виненият елит се събра в Бургас, за да тества и оцени най-добрите марки вина за 2016 година. Бургаският фестивал на виното ежегодно има тема, като в това си издание дегустациите бяха посветени на сорт Шардоне, реколта 2015 година. Над 300 кандидати на всички топ изби и малки бутикови винопроизводители от България, Италия, Испания, Германия, Чили и Аржентина бяха тествани от професионално жури, в чиито състав има редица международни винени експерти.

С най-отличителни качествени характеристики бе определено бутиковото вино F2F Chardonnay Barrel Fermented реколта 2015 от региона на град Съединение, което получи Grand Prix Chardonnay 2016. Всички любители на качествени вина могат да опитат отличения първенец в рамките на Бургаския фестивал на виното, който се провежда тези дни в Експо център “Флора Бургас”. Преди да отпиете първата си глътка от него, експертите са се погрижили да опишат неговите характеристики, за да могат и най-неопитните дегустатори да разпознаят защо това вино е определено за най-доброто. То има брилянтен златистозелен цвят, пленяващ букет с аромат на зрели летни плодове и екзотичен дъх – кайсия, праскова, цитрус, passion fruit, нотка ванилия и маслен кейк. Обемно начало, плодова сочност и пълнота са в хармония с една изкусна барикова зрялост и сетивен вкусов спомен.

Марката F2F е бутиково вино за познавачи и се предлага основно във винените листи на добрите заведения и ресторанти у нас. Всеки сезон се бутилират до 5000 бутилки от вид, като за всеки се подбира само най-високо качество грозде. За да се гарантират неговите качества, експертите правят редовни замервания за ароматна и фенолна зрялост на гроздето, за да изберат най-подходящото време на беритба, която протича ръчно. Гроздето се селектира след охлаждане до под десет градуса по Целзий в хладилно помещение, за да се запазят неговите качества. За да разгърне напълно своя потенциал, то отлежава 4 месеца върху фините утайки в нови френски дъбови бъчви и още 7 месеца в бутилка преди да достигне до заведението, в което се предлага. Корковата му тапа е ръчно запечатана с восък, за да допринесе съхранението на неговите качества от избата до чашата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.