Оставиха в ареста пловдивския полицай, обвинен за екзекуцията на родителите си

Пловдивският Окръжен съд остави в ареста бившия служител на Икономическа полиция Венцислав Караджов, който бе задържат след убийството на родителите му Цветан и Божурка Караджови на 15 май.

Те бяха открити застреляни в дома им на улица "София" 68, а обвинен за екзекуцията им бе единственият им син Венцислав.

Основен мотив за престъплението са неразбирателство и съдебни имотни спорове между сина и родителите. По повдигнатите на 45-годишния мъж обвинения законът предвижда лишаване от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В петък Венцислав Караджов и адвокатката му Зоя Тошкова обжалваха за пореден път мярката за неотклонение "задържане под стража", а тезата им бе, че липсва дори едно пряко или косвено доказателство, че именно той е извършител на престъплението, заради което повече от 2 месеца е в следствения арест. Според прокуратурата са налице доказателства по делото - множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия. Съдът също прие, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението и остави Караджов в ареста.

Той декларира, че е натопен за смъртта на 74-годишния си баща Цветан и 69-годишната си майка Божурка, а разследването срещу него целяло да бъде отстранен от работа като икономически инспектор, тъй като разследвал знакови дела и заради лични разпри и вражди с настоящи шефове на пловдивската полиция. "Аз съм много добър полицай с много големи постижения. Няколко пъти ми е казвано и намеквано да спра, защото разследвам и разкривам далавери, корупции и кражби на много милиони от различни големи фирми, които работят по европроекти. Затова искат да ме махнат", заяви Венцислав Караджов. Адвокатката му Зоя Тошкова допълни, че става дума за много милиони и за фирма, строила биоцентрала в Пловдивско, но отказа да назове името й.

Държавното обвинение в лицето на прокурор Костадин Паскалев контрира с разпити на бивши колеги и началници на Венцислав Караджов, които го описват като "нагъл, арогантен, невъздържан, експанзивен, с високо самочувствие без покритие". Други бивши полицаи пък твърдят, че Венцислав бил подложен на проверки заради подозрения за връзки с подземния свят, сводничество на проститутки от Алеята на любовта, като и че прикривал други жрици, ползващи услугите на пловдивски хотел.

"Има пълни безумия в това разследване. Срам ме е от работата на полицията и прокуратурата по това дело, в което кипи безсмислен труд за събиране на клюкарска информация отпреди 20 години", заяви адвокат Зоя Тошкова, като илюстрира твърденията си с пример как разследващите са издирили 138 жени на име Богиня от цяла България заради сведения, че Караджов имал любовница, която така се казвала, докато бил студент. "Може да съм имал и богиня, и русалка, и нимфа, но това си е мой личен живот", декларира обвиняемият, продължаващ да твърди, че не е екзекутирал родителите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право