„Спанак с картофи“ до пръсване – Бахаров, Карамазов и Вергов на турне и през есента

Театралната публиката показа, че „трите мечки“ няма да й омръзнат.

Звездното актьорско трио ще обиколи 27 града от през септември и октомври.

След успешното си лято турне звездното актьорско трио Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиан Вергов ще зарадва почитателите на театъра в 27 града с турне и през есента. Този път тримата ще представят само две от постановките, които сами продуцират чрез общата си компания „Три мечки ентъртеймънт“ – “Спанак с картофи“ и „Арт”. Началото е на 2 септември в лятно кино „Орфей“ в Пловдив, а финалът на 14 октомври в читалище „Слънце“ в Ихтиман. (Пълна програма на http:www.threebears.bg).

Билетите вече са в продажба и отсега се разграбват като топъл хляб. Любителите на изкуството на Мелпомена знаят, че двете комедийни пиеси са истинско явление на театралната сцена у нас и билети трудно се намират за месеци напред. Повече от четири години след премиерата на „Спанак с картофи“ и три след „Арт“, залите са винаги пълни.

Събрани от дългогодишно приятелство в живота, на сцената тримата се допълват до хармония, която рядко се вижда в българския театър. Формулата за успех на двете постановки изглежда проста, но работи безотказно – лесносмилаем и комерсиален текст, популярни и кадърни актьори, забавна и съвременна тематика, гарнирана с умерена доза цинизъм.

В повечето градове „трите мечки“ ще изиграят безспорно най-хитовата от общо трите си постановки – „Спанак с картофи“. В нея те влизат в ролята на трима чудати футболни съдии – Тънкоустия, Артиста и Сапуна. Единият – напорист и нафукан с амбиция за пост във ФИФА, другият – махмурлия романтик, който страда по изгубената си любов, а третият – дребен интригант, готов на всичко за да се издигне и да получи одобрението на другите.

На сцената освен общата съблекалня, която делят ги свързва и общата им история с една и съща жена. И ако допреди няколко години родните театрали рядко посягаха към унгарски пиеси, то именно след „Спанака” на Золтан Егреши се оказа, че този тип хумор се услажда и на българската публика.

„Арт“ пък е преведена на 36 езика и се играе по целия свят, но версията на Владо, Захари и Юлиан със сигурност е различна от останалите и се приема завидно добре от нашата публика. В центъра на историята е една безумно скъпа чисто бяла картина, която поставя темите за компромисите в приятелството, за уважението на чуждия избор и ненужната свръхпретенциозност на изкуството. И въпреки че подобни лековати постановки са причина театърът понякога да търпи критики, че започва прекалено да угодничи на масовия вкус, то за Бахаров, Карамазов и Вергов накрая винаги има аплодисменти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.